sunnuntai 1. toukokuuta 2022

Kevätlaulu-villasukat

Joskus innostuu noista yhteisneulonnoista niin että on vaan osallistuttava vaikka aina ei ehdi ihan ohjeiden perässä pysyä. Tämän sukkaneulonnan ohjeetkin tulivat joka toinen päivä ettei mikään kiire ollut. Neulonta oli Lankamaailman ja taideteollisen suunnittelija Merja Palinin yhteisjuttu. Lankoina Maijaa mutta kun en käynyt ostoksilla juuri tätä neulontaa ajatellen niin pengoin itseltäni Nalle-lankoja samoissa väreissä. Näissähän on sama juoksevuus että siten meni yksiin.

Vaaleansininen lanka on jotain hyvin vahvaa lankaa kun yritin sitä käsin katkaista. Väri on malliin sopiva kun mulla ei noita sinisiä yleensä ole omassa varastossa. Tämä lanka on siis ilman vyötettä ja niitä ystäväni äidin lankoja. Jospa se kävelyä kestäisi. Ajattelin aloittaessani sukkia että hyvä kun tulee varteen niin siinä kestää mutta sitten sitä tuli enemmänkin joten nyt vaan toivon että kestää kulutusta. Kanervanpunainenkin lankakin on muuta kuin Nallea ja oli hitusen paksumpaakin mutta ajoi asiansa kun sitä ei niin paljon tarvinnut.

Langanpätkien päättelyähän näissä monilankaisissa kirjoneulesukissa on ihan hirveästi ja en osaa oikein siinä neuloessa päätellä. Tässä parissa oli päättelypätkiä 2x28 kpl. Lankojen yhteiskulutus 111g ja neulottu 3:n puikoilla paitsi kärki 2½ kun ajattelin että saa tulla tiiviimpi kärki.

2 kommenttia:

  1. Kivan raikas tuon puiden ja nurmen väri. Tein taannoin yhdet nk.metsäsukat, mutta valitsin aivan liian tummia värejä.

    VastaaPoista