lauantai 23. huhtikuuta 2022

Hiljaisen viikon villasukat

Osallistuin tuossa ennen pääsiäistä alkaneeseen Hiljaisen viikon villasukat-yhteisneulontaan jonka järjestivät Savonlinnan seurakunta, Titta J's Fantasy socks ja Kirkko Suomessa. Alkoi siis 10.huhtikuuta ja viimeinen ohje tuli 17.huhtikuuta. Oli niin mielenkiintoinen projekti koko ajan ettei kyllästyttänyt yhtään. Eri osien lankoja jouduin vähän muuttelemaan kun ei sattunut kotona olemaan enkä lisää ostamaan lähtenyt.

Ohjeessa oli kantapäät harmaalla mutta mun harmaalankavarasto oli niin pieni eli riitti juuri tuohon terän harmaa/musta-osioon. Kantapään jälkeinen inri-kuvio vaihtui kukkakuvioon ja ristinkin jätin pois kun ajattelin sukkien saajaa. Lankojen päättelyä oli yhdessä sukassa 38 ja tuo kahteen kertaan niin meni jokunen tovi ennenkuin päätelty oli. En osaa aina päätellä niitä heti sukan edetessä, toisinaan kyllä teen niin. Mulla ei jää yhtään mitään pätkiä jäljelle kun katkaisen langat aina 4-5cm:n pituisiksi. Ihan hyvin pystyy päättelemään eikä mene lankaa hukkaan yhtään.

Sukkien ohjeessa oli lankoina 7 Veljestä mutta kun en harrasta niin paksuja lankoja niin ei olisi kaikkia värejä ollut ollenkaan. Neuloin siis Nallesta muuten mutta violetin langan loputtua otin toista ohuempaa violettia tilalle jonka laitoin kaksinkerroin. Sukkien paino 150g ja neulottu 3:n puikoilla.

1 kommentti:

  1. Siinä on kuviota kerrakseen ja aina pitää vähän soveltaakin :) Hienot sukat tuli! Ja hyvin sait ilmeisesti lankaloppujakin pois :)

    VastaaPoista