maanantai 23. toukokuuta 2022

Monenmallisia myssyjä

Myssyjä on kiva neuloa vaihteeksi sukkien lomassa. Tuntuu että yksi myssy valmistuu nopeamminkin kuin sukkapari. Ehkä se on vain kuvitelmaa.


Tämä lila myssy on Sari Perälän ohjeella neulottu. Vaikka lisäsin silmukoita ja suurensin kokoa muutenkin niin langan ohuudesta johtuen ei tullut sellaista joka piti tulla. Lanka ihanaa vanhaa Novitaa jota löytyy vielä muutama kerä varastostani.

Myssyhän neulotaan avoimena ja ommellaan lopussa kiinni alku- ja loppupää. Ihan lopussa sitten kerätään silmukoita päälaelta ja kavennellaan sievästi loppuun asti. Lankaa kului 88g ja neulottu muuten 3:n mutta päälaki kavenneltu 2½:n puikoilla.


Luonnonvalkoinen myssy neulottu tällä päälle jämähtäneellä pitsiliinan mallilla. Päälaelta kun aloittaa niin on helppo neuloa joka päähän sopiva kun pystyy sovittamaan. Tuossa mallissa kun neuloo pitsiliinan kuvion valmiiksi niin ohuessa langassa alkaa olla se päänympäryksen mitta sopiva. Sitten vaan neuloo suoraa niin kauan kun tekee joko resorin reunaan tai antaa olla sileänä jolloin reuna menee rullalle.

Tämäkin vaalea 100% puuvillalanka on jotain vanhaa Novitaa. Yhtään en muista mistä aikoinaan noita 100g:n keriä hamstrasin mutta aika tavaran kaupitsee. Päälaen pitsineulos neulottu 2½:n ja sileä osuus 2:n puikoilla. Lankaa meni 83g.

Nämä punaiset sytomyssyt on neulottu samalla tutulla pitsiliinan mallilla ja langat olen saanut lahjoituksena. Kaksivärisen neuloin ensin ja sen päälaen osuus on väriltään vähän oranssiin vivahtava punainen. Loppui tietysti kesken eikä samaa ollut enempää. Oli sitten kaksi kerää tuota vähän tummempaa niin jatkoin sillä. Vielä on yksi myssy samalla punaisella tulossa. En tiedä saanko siitä koko myssyä mutta pitää keksiä sitten reunaan jotain muuta.

Sovitellessa kaikkia myssyjä tuon mallin päähän niin ovat suuria kun mallipää on enemmänkin lapsen pään kokoa mutta näkee siitä vähän paremmin myssyn mallin kuin jos laittaisi latelleen pöydälle tai lattialle. Punaiset langat ovat jotain merseroitua puuvillaa molemmat. Kaksivärinen 45g ja yksivärinen 42g. Molemmat neulottu 2:n puikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti