sunnuntai 8. toukokuuta 2022

Tähdet meren yllä

Sukkia tulee liukuhihnalta. Välillä on sellaisia lankoja pussissa ettei ole vyötteistä mitään jäljellä. Yritys on että saisin pienet 10-20g:n nupulat käytettyä ihan loppuun. Sitten täytyy jatkaa toisella samansävyisellä että valmista tulee.

Nämä sinivalkoiset ovat sentään ohjeen mukaan 7 Veljeksestä neulotut. Mallihan on Niina Laitisen "Tähdet meren yllä". Tykkään niin tuollaisista koukeroista joita täytyy seurata silmä tarkkana joka rivillä. Miten onkin että paljon nopeammin valmistuvat kuin ihan sileät yksiväriset sukat. Lanka itsessään on mulle liian paksua. Ottaa käsiin kun olen tottunut enemmän noihin ohkaisiin lankoihin. Sukkien paino 113g ja neulottu 3 ja 3½:n puikoilla.

Jälkimmäiset sukat ovat sitten niitä vyötteettömistä langoista neulottuja. Olen lappuuni merkannut lankojen kulutuksen lisäksi nimenkin ja noissa sini-vihreissä pitäisi olla 7 Veljestä mutta varmaahan se ei ole. Voi niissä olla jotain muutakin lankaa. Kunhan paksuus suurinpiirtein on sama. Raidalliset ovat Nallen loppuja. Taitaa tuo raitalanka olla sentään samasta kerästä. Paksummat sukat 69g ja neulottu 3:n puikoilla. Raidalliset 51g ja 2½:n puikot.

1 kommentti: