maanantai 16. toukokuuta 2022

Sukkia monenlaisiin jalkoihin

Täytyy kirjoittaa tällainen yhdistelmä kaikista kevään mittaan valmistuneista sukista. Vaikka olen hidas kutoja niin kyllä sukkia vaan siunaantuu muutamassa viikossa useampi pari myssyjen rinnalla. Vaihtelu virkistää kun tekee useampaa erilaista työtä.

Ekan kuvan kaksi paria ovat ystäväni äidin langoista heidän porukoilleen. Joitakin lankoja on jäljellä niin vähän että saan lopeteltua kun kudon yhden värin loppuun ja jatkan toisella ja kolmannella. Ei jää niistä sitten enää mitään tähteitä. Omista langoista otin tuon vanhan Nalle Colorin kun se sopi hyvin varsilankaan. Vasemman puoleiset sukat 78g ja oikealla olevat 75g. Molemmat kudottu 2½:n puikoilla.

Välillä täytyy muistaa omaa porukkaakin sukilla. Miehelleni harvoin kudon sukkia kun hän ei niin hirveästi villasukkia käytä. Tämä meleerattu lankakerä tuli minulle kun naapurin mamman kuolinpesää tyhjennettiin. Ehti kulua puolitoista vuotta ennenkuin sain sukat kudottua vaikka silloin lupasin että siitä kerästä teen miehelleni sukat. Lankaa kului 91g ja kudottu 2½:n puikoilla. Jäi sitten 10g parsinlankaa tähteeksi jos tarvitsee. Mieheni itse parsii sukkansa ja olen tosi tyytyväinen. Oma isäni myös parsi omat sukkansa.

Seuraavat kahdet sukat ovatkin sitten vähän hienommista langoista kuin Nalle tai 7 Veljestä. Tämä lanka sisältää 55% merinovillaa, 25% polyamidia ja 25% silkkiä. Vanhemman pojan sukat tulivat symmetriset vaikka en mitenkään edes yrittänyt. 

Nuoremman pojan sukat eivät tulleet ihan niin symmetriset mutta ei noissa paljon heittoa ole. Molempiin sukkiin meni saman verran lankaa eli 80g sukkapari ja kudottu 2:n puikoilla että sain tarpeeksi tiiviin neuloksen.  

1 kommentti:

  1. Olet kyllä ahkera neuloja. Melkoinen määrä sukkia. Meillä isä ei parsinut , mutta ompeli pudonneet napit ja korjaili käsin muutakin. Isänisä ompeli samoin. Luulin, että kaikki miehet ompelee nappinsa ja tekee pikkukorjaukset. Luulo ei ollut tiedon väärti. Miehenikin neuloo nappeja ja korjaa hanskoja yms. Voi opettaa ja oppia. Isänisä oli ollut räätälinä ennen maanviljelijäksi tuloaan (kotoisin maatalosta) ja se selitti mun perheen tavat.

    VastaaPoista