lauantai 1. tammikuuta 2022

Satakieli-pitsisukat

Hienosti alkoi uusi vuosi kun pääsin heti julkaisemaan jotakin valmista. Eilenillalla tämä sukkapari jo valmistui mutta en saanut kuvattua kun tuli jo pimeää ja lampun valossa värit muuttuvat. Eipä tässä aamusella kuvatussakaan kehumaan pääse. Langan väri on ihan liian punainen. Oikea sävy on sellainen tumma oranssi.

Ystäväni kysyi ennen joulua että tekisinkö hänen aloittaman sukkaparin valmiiksi kun ei itse ehtinyt. Hiukan ensin epäilin että onnistuukohan se niin vain. Harvoin kahden ihmisen käsiala on niin samanlainen että kahta sukkaa voi yhdistää. Hänen aloittama sukka oli kärkikavennusta vaille valmis. Aloitin sitten toisen sukan alusta ja vertasin siinä neuloessani molempia. Ihmeen samanlainen jälki vaikka eka sukka oli neulottu noilla harmailla metallipuikoilla ja minä aloitin toisen KnitPron-koivuisilla kun niitä tykkään käyttää. 

Malli on siis Niina Laitisen "Satakieli". Pitsineuletta on ihana neuloa ja vielä ohuesta langasta. Olen yllättynyt että Novitalla on joku noin mun tyylinen lanka. Tässä mallissa oli vaan se ongelma että ohjeen mukaan tehtynä sukat olisivat olleet pari numeroa liian pienet. Pähkäilin että miten saan jatkettua mallia niin että se jatkuu kauniisti sukan kärkeen asti. Sain mielestäni onnistumaan ihan hyvin. Sukkaparin paino 55g ja neulottu 2½:n puikoilla.

4 kommenttia:

  1. Kauniit pitsisukat ja ihanan väriset ♡ Hyvää alkanutta vuotta 2022 ♡

    VastaaPoista
  2. Kauniit pitsisukat! Aika yvä tuuri, että käsialat olivat niin samanlaiset.

    VastaaPoista
  3. Kauniit pitsisukat! Kiva aloittaa vuosi valmistuneilla. Mulla on niin monta keskeneräistä, että taitaa vähän alkaa huolestuttaa.

    VastaaPoista