sunnuntai 30. tammikuuta 2022

Miehen muotovaliosukat

Nyt tuli neulottua oikein muotovaliosukat. Noin lattialla kuvattuna suorastaan rumat mutta jaloissa ihan sukkien näköiset. Sukat tilasi yksi ystäväni miehelleen ja kertoi vähän miehensä jalkojen muotoja ja mittoja. Siitä sitten suunnittelemaan jotain muuta kuin perussukkaa.

Lanka piti olla sinistä ja mun varastossa sitä väriä on vähänlaisesti. Löytyi tuota kirjopirkan ohutta lankaa vajaa 100g niin ajattelin käyttää sen kaiken ja jatkaa varresta jollain muulla sinisellä. Punaista laitoin siihen värinvaihtokohtaan eikä paljon näekään missä vaihto tapahtuu. Aloitin sukat siis varpaista ja pelkäsin taas tuota kantapään kohtaa vaikka ohjeita siihen löytyy jos vaan ymmärrystä riittää. Siihen asti menee hyvin kun kiilalevennys alkaa eli sama mihin varresta varpaisiin kiilakavennus loppuu. Kun oli tiedossa sukkien saajan jalan malli niin sillä mitoituksella neuloin. Aloitin terässä keskellä jalan päällystä resorineuletta jossa lisäsin 2 silmukkaa molemmille puikoille. Tahtoo tuossa kantapään teossa tulla aina liikaa silmukoita enkä meinaa osata niitä kavennella. Aloitin vahvistettua neulosta kantapään alla ja muuten kantalapun tein vain sileää. Siksi se näyttää niin hirveän isolta.

Sukkien paino 83g ja neulottu 2½:n puikoilla. Ihan kärjen aloituksessa käytin 2:n puikkoja ettei jäänyt liian harvaksi se aloituskerros.

1 kommentti:

  1. Mulle tuo varpaista aloittaminen on vaikeaa tai oikeammin sukan koon arvioiminen. Tein edellisenä jouluna Tiina Kuun sukat yhdelle aikuista lapsistani. Sukat näytti ihmeellisiltä, mutta ne oli tosi hienot jalassa. Sehän se merkkaa, miten istuu jalassa. Kauheaa on liian pienet kantapäät, varsi vetäytyy kantapään alle.

    VastaaPoista