sunnuntai 16. tammikuuta 2022

Hempeää vaaleanpunaista

Nyt on esittelyssä tosi hempeitä töitä. Näitä tekisin enemmänkin jos jollain tarvetta olisi. Nämä menivät yhdelle nuorelle äidille ja hänen taaperolleen. Ensin neuloin nuo rätit ja sitten piti käydä ostamassa tuota pientä kauluria varten Susulta yksi kerä samaa sävyä olevaa merinovillaa.

Onneksi olen säästellyt noita puuvillakeriä vaikka nykyisin enemmän käytänkin villalankaa. Oli yksi vaihe elämässä että neuloin paljon pv-langasta mutta aika aikaansa kutakin. (Sanoi pässi kun päätä leikattiin.) Tykkään tuosta lehtikuviosta ja noissa räteissä se erottuu tosi hyvin kun tulee helpolla tasaista jälkeä.

Sitten tämä lehtipitsikaulurikin on yksi niitä töitä joita mielelläni neulon vaikka kuinka monta peräkkäin. Nyt piti miettiä että mikähän se sopiva silmukkamäärä olisi n. 1-vuotiaalle neidille. Ei kai tuossa koossa muuta väliä ole ettei tee kauluriosaa liian pieneksi. Resoriosa pysyy muuten hyvin kuosissaan. Kaulurin reunan päättely tulee joka kerralla erilainen kun en jaksa syventyä siihen venäläisen ohjeen reunukseen jossa virkataan. Olenhan minä viimeisimmät kaulurit päätellyt virkkaamalla mutta samanlaisia niistä ei ole tullut.

Tiskirätteihin meni lankaa yhteensä 47g ja neuloin 3:n puikoilla. Kaulurin langankulutus 32g ja neulottu 2½:n puikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti