maanantai 27. joulukuuta 2021

Kaksi paria huovutettuja lehtitossuja

Aina kestää noiden huovutettaviksi tarkoitettujen tossujen huovutus kun ei koskaan teidä mitä sieltä koneesta ulos tulee. Nyt laitoin kaksi kylpypyyhettä näiden kahden parin kaveriksi. Olen ihan tyytyväinen tulokseen.


Vaikka molemmat langat ovat 100% villa niin kierteisyydestä johtuen käyttäytyivät vähän eri tavalla. Dropsin Big Delight on yksikierteinen löyhä lanka joten se huopui enemmän. Oranssi lanka on 4-kertainen ja jäi selvästi huopumattomia kohtia. Ehkä ei olekkaan tarkoitettu huovutukseen mutta ajattelin koittaa kun on kuitenkin 100% villalanka. Olen yhdet tossut samasta langasta violetin värisenä huovuttanut muutama vuosi sitten ja ne huopuivat mielestäni enemmän. Nämä pesin 40 asteessa lyhyellä ohjelmalla, linkous 1000 kierrosta eli sama jolla linkoan yleensä muunkin normaalin pyykin.

Olihan tossut aika käppyrässä kun ohjelma loppui mutta laitoin kosteana paljaisiin jalkoihin jossa muotoilin. Kuivuttuaan ovat kyllä mun 40 numeron jalkoihin hitusen pienet eli paremminkin tummat kokoa 38 ja oranssit 39. Olen neulonut tossut alkuperäisen ohjeen mukaan jossa käytetty lanka on ollut 7 Veljestä. Näissä puikot 4 ja lankojen kulutus tummat tossut 81g ja oranssit 95g. Kestävyyden puolesta pitäisi varmaan ommella tossuihin nahkapohjat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti