sunnuntai 19. joulukuuta 2021

Koiralle myssy

Kaikkeen sitä ihminen lupautuu kun pyyntö tulee. Yksi kaverini kysyi että neuloisinko hänen koiralleen villalangasta myssyn. Ensin ajattelin että mitäköhän tästäkin tulee mutta päätin sitten uskaltautua kokeilemaan. Onneksi Novitan sivuilla on ohje myssyyn mutta eihän ne mitat ja silmukkamäärät päde kuin sen muotoiselle koiralle kuin ohjeen kuvassa.


Ohjeen lanka oli 7 Veljestä mutta kun en sitä oikein omista, ainakaan viininpunaisena joka oli tilaajan toive että soveltuu koiran talvipalttoon väriin. Löysin sitten varastostani viininpunaista ohutta Vuorelman Satakieli-lankaa joka on 100% villaa. Sen kun neuloin kaksinkertaisena niin tuli varmaan sama paksuus kuin 7Veljestä langassa. 

Sitten oli toivomuksena vielä että heijastavaa lankaa jos olisi. No ei sellaista ole minulla mutta heijastinnauhaa löytyi. Joskus ammoin varmaan jostain messuilta ostettua. En sitä sitten neulonut langan kanssa samassa vaan virkkasin pääntien reunaan ja laitoin muutaman pätkän tupsuun. Se oli kanssa yksi koettelemus tuo tupsun teko. Olen joskus 25 vuotta sitten tehnyt tytöille pipot joihin tein mutta nyt oli taas uudelleen opeteltava homma. Lankaa kului 75g ja neuloin 3½:n ja 3:n puikoilla. Nyt vaan jännäämään että mitä koira siitä tykkää ja onko sopiva vai epäsopiva.

3 kommenttia:

  1. Aivan mahtava pipo! Toivottavasti koira tykkää, meillä ainakin koiruus inhoaa kaikkia vaatteita... Pipo olisi meidän koiralle kyllä kovilla pakkasilla tarpeen.

    VastaaPoista
  2. Vaan eikös ole ihanaa,kun joku joskus toivoo jotain ihan erilaista! Hienon pipon sait aikaiseksi.

    VastaaPoista