sunnuntai 5. joulukuuta 2021

Sukat lehmänpää-kuviolla

Näissä sukissa ei ollut muuta haastetta kuin tuo lehmänpää. Toiveena oli että vihreät sukat ja niihin Jersey-lehmän pää. Pinterestistä kyllä löytyy kuviona mustavalkoinen pää mutta en suoraan voinut sitä käyttää. Piirtelin sitten itse lisää siihen kuvioon ja vaihdoin värin punaruskeaksi.

Lanka näissä on tuota suosikkilankaani ohutta Steppiä 100g/420m. Olin hillonnut kyseisiä lankoja jo tovin kun oli ajatus että teen itselleni niistä sukat kun aina tahtoo tulla noita punaisen eri sävyisiä. Laatu langassa on tosi hyvä ja neulontatuntuma sellainen ettei haluaisi lopettaa ollenkaan. Hintakin on sitten sen laadun mukainen mutta yhtään ei harmita maksaa kun tietää että priimaa on.

Kun sukat muuten ovat melkein sileää neuletta niin ajattelin että teen alkuresorin jotain muuta kuin pelkkää 2o, 2n joka sitten sai välttää nilkkaan. Kuvion kirjoin heti kun sain vartta sen verran neulottua että siihen pää mahtui. En minä nyt tiedä onko yhtään kyseisen Jerseyn näköä muuten kuin värin puolesta mutta saa kelvata. Piste iin päälle oli tuo päivänkakkara jonka keksin laittaa vaikka ei sitä alkuperäisessä mallikuviossakaan ole.

Kun lankaa oli kaksi täyttä kerää niin aloitin molemman sukan omasta kerästään kun ajattelin ettei se yksi riitä molempiin. Kävi sitten niin kun punnitsin sukat valmiina niin paino on 103g. Varmaan tuo kirjonta ylitti sitten yhden kerän painon eli aika täpäkasti yhdestä 100g:n kerästä tulivat sukat. Neuloin varren ja kantapään 2½:n puikoilla ja terän sitten 2:n kun ajattelin että tulee tarpeeksi tiheää keston kannalta.

1 kommentti:

  1. Mukavia tuollaiset toiveet, kun joutuu vähän miettimään, miten toteuttaisi :) Hienot tuli päälipistelyistäkin!

    VastaaPoista