keskiviikko 12. helmikuuta 2020

Ylpeys ja ennakkoluulo

Pitihän se minun  niinkuin monen muunkin neuloa nämä Niina Laitisen iki-ihanat "Ylpeys ja ennakkoluulo"-sukat. Olen tuolla fb:n puolella nähnyt niin monet versiot että oli ihan pakko hakea kirjastosta kirja lainaan. Olin tuota moniväristä lankaa ostanut jo syksyllä varastoon että pääsin heti aloittamaan kun sain kirjan haettua.
Ei monikaan voi uskoa miten tykkään neuloa tuollaista kirjoneuletta missä täytyy koko ajan ja joka riviä seurata silmukka silmukalta että menee oikein seuraavaa riviä silmälläpitäen. Moninverroin mieluummin neulon kirjoneuletta kuin pelkkää oikeaa sileää. Vaikka minulla onkin rimppakintut niin tiukkaa tekee saada sukat jalkaan kun molemmat langat ovat ohkaisia niinkuin ohjeessakin oli. Minulla tuo musta on Novitan vanhaa tico ticoa ja kuviolanka Nordlysin nro 936. Vaikka omistan ohuet sääret niin jalka on kuitenkin kokoa 40. Ohje on sopiva 39 kokoiselle mutta jouduin itse säätämään pituutta terään ja keksin siihen omaa kuviontia.
Vaikka sukkien värityksellä ei niin tarkkaa olisi ollutkaan niin päätin kuitenkin yrittää hiukan samanlaisiksi saada ja sen mahdollisti kaksi saman värinumeron kerää. Otin molempiin alut sisältä ja jouduin jälkimmäisestä ottamaan muutaman metrin pois ja olisin voinut vielä muutaman ottaa mutta aikalailla samanlaiset tulivat. Kerien pääliosat ovat sitten vaaleampia ja niistä aion tehdä ne Niinan uusimman kirjan perhossukat kunhan saan kirjan lainaan joskus syksyllä varmaan. Kävin kirjastossa varaamassa niin varausnumeroni on 170:n päälle.
Näihin ihaniin sukkiin meni lankoja yhteensä 128g ja neuloin kirjoneuleen 2½:n puikoilla paitsi yksinkertaisen kärjen neuloin 2:n puikoilla.

7 kommenttia:

 1. :) no jo on Komiat!!-sukat
  aivan vettää sanattomaksi....
  (kyllä kait katteuenkin voi tuohon lisätä)::))
  (sanoo poropeukalo;)

  VastaaPoista
 2. Ennakkoluuloista en niin tiedä, mutta kyllä saat olla tosi ylpeä näistä sukista. :) Niin hienoja ovat nuo aikaisemmatki leijonat ja puput. Ne tekee jotka osaa, minä en osaa =)

  VastaaPoista
 3. UH, komeat ja kirjavat on. Kirjoneule on kyllä kiva tehdä mutta mulla on ollut vaikeuksia sen kanssa saada sopiva.
  Niinan sukkia en ole yhtään tehnyt. Eilen näin hänet, ja uuden kirjansa, neuletapaaminen Hukkapuikossa täällä Herttoniemessä. Hän kertoi itsestään ja suunnittelusta yms.

  VastaaPoista
 4. Upeat sukat ja upea malli! Värit menee tosi hienosti yksiin, siitä tykkään myös.
  Kirjoneule on kiva tehä, kun siinä on jännitystä, että millainen siitä lopulta tuleekaan.
  Ompa sulla muuten tarkka vaaka, minun näyttää vaan 5 g tarkkuudella. Pitäiskö vaihtaa uuteen ;D

  VastaaPoista
 5. Oih..että voikin olla kauniit sukat♥ Kyllä saa olla taitava että tuollaiset pystyy loihtimaan!

  VastaaPoista
 6. Aivan ihanan kauniit sukat❤❤❤

  VastaaPoista
 7. Laitan sähkikSEN sINULLE!!
  hYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ!

  VastaaPoista