tiistai 25. helmikuuta 2020

Sukat pikku-unikoilla

Tällä Neulovan Nartun unikko-kuviolla on pitänyt neuloa sukat jo vuosia sitten mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Olen kyllä yhdet sukat neulonut mutta ne olivat vähän isommalla kuviolla jonka Soile oli julkaissut ennen tätä pikku-unikkokuviota. Harjoittelin silloin joskus sitä isompaa kuviota hartiahuiviin mutta ei siitä valmista tullut joten purin aloituksen pois. Nyttemmin ei pääse enää koko Neulovan Nartun blogiin jossa tämä pikku-unikko-ohjekin oli.
Mallia kun katsoo niin ei huomaa mistään ettei neulos ole ihan tavallista kirjoneuletta. Tässä neulottiin vuorotellen kaksi kerrosta aina kummallakin värillä ja kukkakuvio nostetuilla silmukoilla. Jos kirjoneulekaan ei ole kovin joustavaa niin tässä joustaminen on vieläkin huonompaa. Täytyy myöntää että en lukenut koko ohjetta vaan neuloin pelkän piirroskuvion kanssa. Alkusilmukat loin ohjeen mukaan mutta sitten vaan kuvion avulla.
Handun käsinvärjäämät langat olivat juuri sopivat tähän sukkaprojektiin väriensä puolesta. Langat ovat suomenlammasta 80% ja siinä vahviketta eli polyamidia 20%. Neuloessa langat tuntuivat vähän karkeilta ja pisteleviltä. Kun sukkapari valmistui, pesin sen villapesuaineella käsin ja laitoin viimeiseen huuhteluveteen etikkaa niin jopa muuttui tuntemus. On sillä etikalla ihme vaikutus.
Lankojen yhteiskulutus oli 63g ja neuloin 2½:n puikoilla. Kärkikavennukseen vaihdoin 2:n puikot kun oli vaan yksi lanka.

3 kommenttia:

  1. Se on kyllä vahinko, että hän lopetti blogin pitämisen ja nyt siis näköjään on suljettu sinne pääsykin. Harmillista, siellä kun oli niiiin paljo kaikkea kivaa ja kaunista katsottavaa, sekä inspiraatiota.

    VastaaPoista
  2. Ihanat unikot! Mulla on tallennettuna tuo ohje. Harmi tosiaan, kun sinne blogiin ei enää pääse.

    VastaaPoista