perjantai 28. helmikuuta 2020

Pupuja ja kukkia sukissa

Nämä Sissukat-puput on jotenkin niin kiva neuloa että pitää tehdä aina vaan uudestaan. En ole siitä alkuperäisestä mallisukasta ottanut muuta kuin nuo pupun kuviot mutta sehän se mallin juju onkin. Löytyi lankavarastosta tuollaisia pieniä vaaleansinisiä 25g:n lankakerien jämiä joilla tein sukan yläosan ja kantapään. Kun näytti siltä että se vaaleansininen loppuu ennen kärkeä niin otin kaveriksi tuota kerässä olevaa lankaa. Kantapään jälkeen neuloin vuorotellen jokatoisen kerroksen yksivärisellä ja tuolla toisella. Loppui sitten se vaaleansininen eri aikaan niin terät tulivat erilaiset. Sain ne vajaat yksiväriset kerät käytettyä loppuun.
Pupun lanka on käsinpestävää Rose mohairia mutta luulisi että se villapesun kuitenkin kestää. Sukkapariin meni lankaa yhteensä 35g ja neuloin alussa kuvion loppuun 2½:n puikoilla. Vaihdoin tässä vaiheessa 2:n puikkoihin joilla mentiin loppuun asti.
Nämä toiset sukat ovatkin sitten paksuutensa puolesta toista äärilaitaa eli neulottu 7 Veljestä-langoista. Niitä mummelin lankoja joka ei enää itse pysty neulomaan. Hieman liian sekava lanka tuohon kukkakuvioon kun ei tahdo saada selvää että mitä esittää. Kukkakuvio siis Dropsin Irish Dream-sukkamallista. Neuloin tarkoituksella lyhyellä varrella että sain äkkiä valmiiksi. Kyllä niin noudatin sitä lankadominanssia koko ajan. Pohjassa sen huomaa kaikkein parhaiten.
Terän pituus näissä vain 23cm ja lankojen kulutus 80g. Neulottu 3½:n puikoilla. Onhan se paksuissa langoissa puolensa kun tulee valmista nopeasti mutta enemmän tykkään vaan neuloa ohkaisista vaikka 2:n puikoilla.

4 kommenttia:

 1. vautsi!!
  Suloset pupu sukat! ja miten upeat "nilkkuri-sukat!!kuin karamellit:))

  VastaaPoista
 2. Pakkaspuput oottaa pääsiäistä :)
  Miä kun katoin ensin kuvaa ennen kirjotusta, aattelin, että jotkut kirjavat langat sopii erityisen loistavasti yksväristen kaveriksi, niin kuin tuo. Eli olen eri mieltä kuvion näkymisestä. Ihan hyvin näkyy.

  VastaaPoista
 3. Oi oi mitä tekosia, tosi suloisia ja kauniita. Mukava myös tuo lyhyt varsi.

  VastaaPoista