torstai 24. tammikuuta 2019

Sysimusta kierremyssy

Olipahan koettelemus näinä pimeinä päivinä saada valmiiksi tämä sysimusta kierremyssy. Lanka oli jotenkin niin täydellistä vaikkakin jo jonkin aikaa marinoitunutta. Kierteistä italialaista 100% merinovillaa ja melkeinpä itsestään neuloutuvaa. Tarkoitan sitä ettei ollut pelkoa silmäpuolista vaikka ei oikein kunnolla erottanut silmukoita. Tokihan yritin tarkkaakin tarkempi olla mutta hyvä lanka oli neuloa.
Myssyhän on se Sari Perälän kierremyssy joita olen muutaman viimesyksynä neulonut värikkäistä 100% villalangoista. Tämä musta lanka oli hitusen ohuempaa, 50g/120m kun Novitan Puro on 50g/100m. Vaikka loin silmukoita 77 alkuperäisen ohjeen sijaan jossa oli 60s niin olisi vielä voinut 10 silmukkaa lisätä että olisi tullut tilaajan pään mukainen. Onhan tuo myssy kyllä hyvin muotoutuva erikokoiseen päähän. Neuloin leveyttä vähän lisää että oli hyvinkin lössö mössykkä.
Koska päälaellä oli sitten hirveästi silmukoita en yrittänytkään kuristaa niitä kaikkia yhteen vaan kaventelin pikkuhiljaa joka toisella kerroksella ainä vähemmäksi. Lankaa meni 130g. Vyötteessä oli puikkosuositus 4-5 mutta neuloin 3,5:n pyöröllä ja päälaen kaventelin 3:n sukkapuikoilla. Vaikka olen aina ollut enemmänkin tiukan käsialan omaava niin tuntuu että sitä vanhemmiten osaa jo vähän löysätä. Jos olisin noudattanut vyötteen puikkosuositusta niin aika harva myssy olisi tullut.

2 kommenttia:

  1. ihailen,,,, suunnattomasti ihailen.
    Olet taitava neuloja:)
    Mukavia tammikuun loppu-päiviä!

    VastaaPoista
  2. Metka malli ja hattu näyttää lämpimältä. Onko vaikea kutoa?

    VastaaPoista