keskiviikko 16. tammikuuta 2019

Huppuhuivi

Tämä huppuhuivi oli jo viimekeväästä ajatuksen tasolla mutta vasta ennen joulua sain aikaiseksi aloittaa. Novitalla olisi kyllä ollut ohjekin jota käyttää mutta kun aina täytyy itse yrittää omalla mallilla.
Neulomus meni ystävälleni joka tykkää eritoten violetista ja varsinkin tuosta huiviosuuden väristä. Kun sain vapaat kädet tehdä sellainen kuin sattuu tulemaan niin eipä tuosta ihan suunnitellun mukainen tullut. Huiviosuuden mallilla olen yhden huivin joskus männävuosina neulonut ja tykkään tuosta kuviosta niin siitä se lähti. Neuloin ensin siis huiviosan ja keräsin reunasta silmukat huppua varten. Lankaa ei sitten ollut riittävästi koko teelmään niin piti käyttää huppuosaan lisäksi Novitan Puroa jossa oli violettia. Molemmat langat ovat 100% villaa, tosin ihan eri laatuisia mutta ei kai sillä muuta väliä käytössä ole kuin pestessä muistaa ettei lykkää koneeseen. Voipi olla senjälkeen nuken kaulaliina.
Tuo huiviosan lanka on perulaista Cascadeyarnsia ja huppu siis Novitan Puro juolukkaa. Yksiväristä lankaa oli alunperin n. 220g ja loppu sitten Novitaa. Yhteispaino huppuhuiville tuli 280g ja neuloin 4:n pyöröllä.

3 kommenttia:

 1. oi´´´niitä ystäviä,jotka näin kauniita käsitöitä saavat (rakastan violettia:))
  Kerrassaan ihana malli! ! :)
  Taitava olet,!!Pirena!!

  VastaaPoista
 2. Tulipa sievä huppuhuivi ja varmasti lämmin, kun on villasta tehty :)

  VastaaPoista
 3. Tosi kauniit värit ja kuviointi! Oikein huippuhuivi, kuten luin, ennen kuin näin kuvan. :)

  VastaaPoista