tiistai 8. tammikuuta 2019

Alpakkainen pääpanta

Tämä panta on vanhemmalle tytölleni ennen joulua valmistuneiden kämmekkäiden kaveriksi. Sama lanka josta neuloin ne kämmekkäät. Lankaa oli alunperin 2x50g ja ajattelin että kyllä siitä vielä pannan saa mutta niinpäs vaan kävi että kesken loppui. Jätin sitten odottelemaan ja mietin että millä sen noin 7cm:n aukon saan suljettua.
Ohjetta ei alunperinkään ollut vaan sillä samalla valepalmikkoryhmällä tein jolla ne kämmekkäätkin. Neuloin suljettuna neuleena niin että sisäpuoli tuli ihan sileää oikeaa. Olen tuolla etuosan mallikuviolla neulonut joskus samalle tytölle kintaat ja tykkäsin kuviosta. Sitten vaan mietintämyssy päähän että miten saan kaikkein helpommalla ja siistimmin suljettua sen aukon. Neulomalla yhdistin vaikka suunnat olivatkin erilaiset. Sisäpuolen aukon silmukoin viimeksi eikä siitä tullut ihan julkaisukelpoinen.
Lankoina siis tuo vasemmanpuoleinen 100% alpakka ja omista varastoista jämälanka jossa 50% alpakkaa/50% merinovillaa. Tämä jämälanka oli hitusen paksumpaa mutta ei se tuossa etuosan kuviossa haittaa jos onkin vähän vahvempaa. Pantaan meni lankaa 62g ja neuloin 2½:n puikoilla.

4 kommenttia:

 1. Kivan mallinen, kuvio nätti. Varmasti lämmittää.

  VastaaPoista
 2. Vautsi,just löysin kirpparilta kaksi kerää alpakkalankaa ja panta tulisi tarpeeseen.Eikun to do-listalle sekin:D.Kiitos ideasta:)

  VastaaPoista
 3. kAUNIS MALLI!!taitava olet!!
  ...alpakka-lankaa... :)

  VastaaPoista
 4. Kiva malli ja alpakkalanka on ehdoton suosikkini.

  VastaaPoista