perjantai 18. tammikuuta 2019

Pikkuruiset vauvantossut

Tuli välillä pyyntö tällaisista pienen pienistä tossuista. Aikaa tehdä vain pari päivää mutta hyvin kerkisin saada valmiiksi. Onkin aikaa jo kulunut edellisistä tossuista. Loppuvuodesta 2011 kun vielä bloggasin tuolla Vuodatuksen puolella ja osallistuin silloin sukkasato-tempaukseen tossuparilla. Ei ihme etten löytänyt täältä bloggerin puolelta mitään mainintaa samanlaisista tossuista kun en ole kerran sellaisia neulonut. Ohjeen olen ottanut talteen aikoinaan myös Vuodatuksen puolella toimineesta Puikkojen polut-blogista.
Eihän näillä tossuilla mitään käyttöarvoa ole muuta kuin ehkä jossain kuvauksessa jossa sen aikaa vauva on paikallaan että tossut pysyvät jaloissa. Onhan ne pienet ja sievät vaikka seinälle laittaa. Kun vauvan tulevasta sukupuolesta ei ole mitään tietoa niin arvelin vihreän värin sopivan sitten kumpi sattuu tulemaankaan.
Mietin jo tuota kukkasen vaihtamista johonkin muuhun kun ei millään meinannut onnistua virkkaus. Lanka liian höttöä ja pieni koukku eikä muutenkaan virkkaus ole mun heiniä. Lankoina valkoinen ja vihreä 100% merinovillaa. Neulottu 2½:n puikoilla ja tossujen paino vain 17g.

4 kommenttia: