perjantai 5. kesäkuuta 2015

Pieni huivi pikkarainen

Kyllä kestää näin pienenkin huivin valmiiksi saaminen melkein kuukauden. Piti taas matkia jotakuta bloggaajaa, jonka blogissa kevättalvella näin kauniin huivin.
Ohjehan on Drops 137-4 ja siinä neulottu Lace-langasta 100g/800m. Omani neuloin Zeldan värjäämästä 100% merinovillasta, 100g/700m. Tuli paljon pienempi kuin ohjeessa eli tämä on vain 110cmx53cm. Lankaa meni 46g. Neuloin 3½:n pyöröllä. Näitä pieniä huiveja tykkään kyllä käyttää. Minulla kun on niin vedolle herkät hartiat että kesäkuumallakin melkein täytyy olla joku suoja.
Välillä pitää koittaa ompelukonettakin ettei ole kiinni ruostunut. Minulla kun on se 90-vuotias ystävämummo (varaäiti), niin käytin häntä keväällä Anttilassa pusero-ostoksilla. Ei löydetty sopivia. Sitten hän kävi tyttärensäkin kanssa ja sama juttu. Kainosti hän kyseli että josko minä ompelisin hänelle puseron.
Käytiin Eurokankaassa kangasostoksilla ja minä sain päättää. Hirveen vaikeeta tehdä päätöstä kun en ole yhtään sinisen ystävä. No tuohon kankaaseen sitten päädyttiin. Ongelmahan on se että ystäväni on pieni ja pyöreä eli tosiaan vaikea oli valmista saada. Minäkin olin niin laiska etten jaksanut kaavoja alkaa selailemaan noista SK-lehdistä. Piti sitten soveltaen vaan tehdä ja mittoja tarkastella. Mummon toivomus oli että kunhan Juhannukseksi saisi puseron. Tietäen mun tekovauhdin olikin ihan hyvä että esitti toiveen. Voisi muuten venähtää valmistus vaikka kuinka monen vuoden päähän.
Jokohan tarkenisi kukkia mennä istuttelemaan ilman kintaita?

5 kommenttia:

  1. Pienet ja kevyet huivit vievätkin paljon aikaa. Hieno pusero ja aikataulussa vielä :)

    VastaaPoista
  2. Kaunis on huivi ja puserosta tykkään kovasti myös:) Minä taidan kyllä olla hyvinkin sinisen ystävä, hih!

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommentista! Nyt tois vähän olen lukenut blogeja, kun ei ole blogilistaa. Olen huono koneella ja tekninen tukeni on maailmalla. Kummastuksekseni (apua-mikä sanahirviö!) olen ruvennut tukkäämään vaalenpunaisesta ja pinkistä, mutta sininen ei mene kuin farkuissa. Siis huivi on kaunis! :)

    VastaaPoista