tiistai 23. kesäkuuta 2015

Kesäbaskeri

Nyt on taas kovin takaperoista tuon neulomisen kanssa. Neuloin viimeviikolla itselleni kesäbaskeria pöytäliinan mallilla. Oli pienestä pyöreästä liinasta mallikuvio. Ohutta lankaa ja kakkosen puikot. Kun ei ollut vapaana sopivan pituisia pyöröjä, niin otin 40cm pitkät. No eihän sillä pituudella voi päähän sovittaa. Olin jo tuossa korvien kohdalla kun vaihdoin niin monet sukkapuikot että pää mahtui myssyyn.
Kun ei ollut mitään ohjetta niin taas mun tuurilla tuli liian iso. Otin sitten puikot pois ja purin tuohon pitsineuleen loppuun. Täytyy antaa huilata vähän aikaa ja miettiä jatkoa.
Meidän tyttäret osaa tuon "dyykkaamisen". Nuorempi tyttö oli löytänyt roskiksesta kassin jossa oli henkaareita. Tyttäret jakoivat kassin ja sieltäpä löytyi pohjalta vielä "aarre" mullekin. Neliskanttiset 2½:n puikot ja pieni lankajämä. Kyllä niin iloiseksi tulin kun vanhempi tyttö näytti mitä toi äidille.
Tämä meidän pienempi ja nuorempi kisuneiti Inka on niin hieno että nukkuukin vain satiinilakanoilla. Nukkui ennen viimeviikon lakanoiden vaihtoa tyynyn päällä jossa ei ollut tyynyliinaa. Kun tyyny oli vanha ja kissalla terävät kynnet, niin vanuthan sieltä alkoivat purkautua pois kynsien repimistä rei´istä. Ajattelin laittaa tyynyliinan sen tyynyn päälle. No kisuhan suuttui niin ettei mennyt enää koko tyynyn päälle nukkumaan vaan tuohon toisen tyynyn viereen ja siihen satiinilakanan päälle.
Yhtenä iltana samanen kisu meinasi saada lintupaistia mutta harmi vaan kun oli lasi ja sälekaihdin välissä. Tassulla koitti mutta osui tassu ikkunaan. Pieniä vaikeuksia pienellä kissalla.
Vielä tähän loppuun juhannuskakkua joka tänään mikrotukeni kanssa lopeteltiin. Vaikka täytteenä oli viimevuotista raakamansikkahilloa ja kermavaahtoa, niin ei oikein ollut hyvänmakuinen. Tuossa päällä oli persikansiivuja, siis tuoreista persikoista. Ihan kuin olisi naurista pureskellut. Varmaan oli niin raakana poimittu ne persikat etteivät ole kypsyneet vieläkään. Tuossa keittiön pöydällä on vielä pari kappaletta mutta alkavat rypistyä eikä pehmenemisestä tietoakaan.

4 kommenttia:

 1. Harmi, että baskerista tuli noin suuri, mutta uusi yritys paremmalla onnella. Omat ongelmansa se on pienilla kissoillakin ;)

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunista baskeria oletkin neulomassa.
  Kuka voi heittää lankaa ja puikot roskiin, onneksi tyttösi pelastivat nuo kaatopaikalta ja toivoat siulle.

  VastaaPoista
 3. Kauniin värinen baskeri työn alla, toivottavasti keksit sopivan lopun.
  Kissat on kyllä melkoisia epeleitä, meidän naapurin kissatkin varsinaisia persoonia.

  VastaaPoista
 4. Kaunis baskeri tulossa. Ihana kisu teillä...ei niiden ajatuksenjuoksua aina ymmärrä. Nöyränä vaan palvellaan :)

  VastaaPoista