maanantai 1. heinäkuuta 2013

Huivinraato ja Annansilmät

Niin ahkerasti kuin koko viimeviikon neuloinkin ja kivaa oli, niin lauantai-iltana tuli vaan äkkiä tunne että ei kiva. Neuloin siis tätä Haruni-huivia, jota niin monet hehkuttavat tuolla FB:n puolella eri neulontaryhmissä. Neuleohjehan on alunperin englanninkielinen ja siksi sitä en aiemmin ole aloittanutkaan. Eräs kiltti ihminen oli sitten ohjeesta laittanut rautalankaversion tällaisia lontoonkieltä ymmärtämättömiä varten.
Neulominenhan kulki kuin unelma ja lankakin sopivan ohutta. Puikot numero 4 vaikka olisivat saaneet  numeron suuremmatkin olla. Lanka nyt vaan sitten ei soveltunutkaan sävyltään tähän malliin. Yhtä suhjukkaa kaikki, ei erotu kaunis kuvio ollenkaan. Eipä tuosta paljoa olisi enää puuttunut mutta tempaisin puikon pois ja piilotin käsityöpussiin. Puran pois ja suoristan langan. Aika pienikin olisi huivista tullut. Ehkä siitä jonkun muun huivin tai jotain joskus neulon. Lankahan on niitä Zeldan iki-ihania värjäyksiä, nimeltään Hulda Huoleton, 100% merinovilla.
Vielä jäi yhdet sukat esittelemättä, jotka neuloin siellä Catariinan luona käydessäni. Hänelle ne jäivätkin, enkä muistanut ottaa kuvaa lähtiessäni. Sain sitten kuvan s-postiini ja nyt voin niistä kirjoittaa. Tein vain varteen tuota pitsikuviota kun oli vähän kiire saada sukat valmiiksi. Tuolla varren kuviolla olen muutaman huivin neulonut mohairlangoista.
Vielä yksi kukkakuva yhdeltä ulkoikkunalta. Tätä kukkaa olen joskus haudoille laittanut kesäkukiksi kun se kestää paremmin vettä ja aurinkoa kuin moni muu. Tuntuvat viihtyvän tässä itäikkunalla kun saavat vain aamupäiväaurinkoa. Iltapäivällä ovat jo varjon puolella. Siksi varmaan pituuttakin kasvaneet kun muistissani on ollut matalampaa versiota.

10 kommenttia:

 1. Kaunishan tuo huivi olisi ollut, mutta joskus vaan täytyy kuunnella lankaa.
  Noita annansilmiä on minullakin ollut niin etelä-, länsi- kuin koillisparvekkeellakin. Aina ovat menestyneet. Äitini (vm. -30) kutsui niitä jääkoivuiksi, kaunis nimi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpahan sitten jo harjoituskappale tehty. Osaa sitten paremmin seuraavan tekeleen.

   Poista
 2. entä jos vielä kokeilisit pingottaa huivia. Pingotus usein tekee ihmeitä.

  VastaaPoista
 3. Huuhteluainevedessä liotus ja alustalle pingotus neulojen avulla olisi luultavasti avannut kuviot ja "suurentanut" huivin...... olisi päässyt oikeisiin mittoihinsa.

  Minä olen tuota kukkaa tottunut kutsumaan jääkukaksi. Viihtyy ainakin puolivarjoisessa sekä suorassa auringossa.

  VastaaPoista
 4. Monet kauniit sukat oot tehny. Mulla on neuleinspis vähän kadoksissa, kirjailu maistuu kyllä.
  Oon ihan unohtanu Annansilmä-kukan. Nehän on kauniita ja muistorikkaita.
  Heleätä heinäkuuta!

  VastaaPoista
 5. Harmi etteivät kaunis lanka ja kaunis ohje sopineet yhteen :( Joskus niin vain käy.

  VastaaPoista
 6. Hei, kauniin värinen huivi ja ihana kuvio.
  Minä ostin puutarhalta muutaman kukan, jota kesäbegoniaksi kutsuttiin. Ovat kasvaneet ja kukkivat tosi komeasti. Lieneekö annansilmä sama kukkanen.

  VastaaPoista
 7. Kaunis väri; harmi, etteivät malli ja lanka sopineet yhteen.

  VastaaPoista
 8. Tuo purkaminen tapahtuu huomattavasti nopeammin =)

  VastaaPoista
 9. Niin, joskus sitä joutuu purkamaan ja aloittamaan uudelleen. Minulle tosi tuttua hommaa, tuo purkaminen.Annat vaan huivin huilia ja sitten uudelleen, niin valmista tulee varmasti.

  VastaaPoista