maanantai 24. kesäkuuta 2013

Kesäsukkia urakalla

Kun olin siellä reissussa, niin tuli neulottua vaan sukkia, joissa ei tarvinnut mallia seurata. Langat itsessään ovat jo niin kirjavia ettei siinä mitkään pitsikuviot edes näkyisi.

Jatkoin siis alkuunpäästyäni tuolla Cirkulo-langalla, jota onkin useampi erinäköinen kerä. Olin jo myymässä koko lankasatsin pois. Sitten ajattelin että neulonpa yhdet kesäsukat kun on niin iloisenkirjavaa lankaa ja koostumus 82% pv/18% viskoosi. Nyt olen siis neulonut niistä langoista kolmet sukat ja kaikki tulleet vähän eri näköisiä. Ensimmäiset esittelin jo tuolla pari kirjoitusta takaperin.

Mittailin kerissä olevia erivärisiä lankajuoksuja ja ne olivat ihan erilaisia eri kerissä. Eipä olisi uskonut kun keriä katselee käsissään. Yhtään en muista mistä kaupparyhmästä olen langat aikoinaan hamstrannut. Tykkäsin varmaan silloin että kaunista lankaa kun on niin montaa eri väriä ja sävyä.

Näin erilaisia sukkia tuli vaikka lanka kerässä näyttää melko samanlaiselta. Jotenkin nuo raidalliset miellyttävät enemmän silmää kuin nämä laikulliset. Raidalliset annoin ystävälleni Catariinalle. Nämä laikulliset pidän itse kun niissä on kuitenkin enemmän niitä värejä joista pidän. Niinkuin vihreää ja vaaleanpunaista.
Nämä yhdet kirjavat ovat olleet teon alla useamman vuoden. Tainneet matkustaa tuolla Itä-Suomessakin jo muutaman reissun. Sain vihdoin ja viimein valmiiksi viimeviikolla junassa kun tulin kotiin. Olen kahdet sukat neulonut kyseisestä langasta muutama vuosi sitten. Ohut lanka joka vaati pienet puikot eli 2:n numeroilla neuloskelin. Saan tuosta 100g:n kerästä vielä toisetkin sukat.

7 kommenttia:

 1. Onpas ihania sukkia, pirteät värit!

  VastaaPoista
 2. Sukkia aina tarvitaan.. niinpä on hyvä tehdä niitä jo varastoon ja kesälläkin ne ovat hyvät jalassa.. Nämä sinun sukkasi ovat tosi kauniita ja lyhyt varsi sopii nyt hyvin kesään =))

  VastaaPoista
 3. Sukat ovat aina tuiki tarpeellisia. Tosi iloisen ja kivan näköisiä tuosta langasta tuleekin. Ihana ristipistoliina tuossa aiemmassa kesäkukkasten alla!

  VastaaPoista
 4. Kesäsukat onkin hyvä idea. Pitää kokeilla joskus puuvillalankaa.

  VastaaPoista