perjantai 5. heinäkuuta 2013

Lanka- ja kirjaostoksia

Edellisessä kirjoituksessa kuvaamani huivinraato sai jatkoajan. Keräsin silmukat talteen ja laitoin huivin tekeleen käsityöpussukkaan huilaamaan. Ehkäpä jatkan sitä toiste, kun fb:n puolella tuli niin kannustavia kommentteja.

Puikoille pääsi vaaleanpunainen Dropsin BabyAlpaca Silk-lanka. Olen neulonut jotain 30cm etu+takakpl yhdessä ja lankaa on mennyt vasta 2x50g. Suunnittelen sitä siinä neuloessa eli villatakki on tulollaan. Kuvaa ei ole vielä esittää.
Sitten eräänä päivänä kävin myös kirjaostoksilla ABC:n yhteydessä olevassa kirjamyynnissä. FB:ssä joku kehui että oli jotain kirjoja edullisesti saanut, niin piti mennä katsomaan ja löytyihän sieltä pari kappaletta.

Silloin kesäkuussa kun olin tuolla Itä-Suomessa Catariinan luona, niin kävimme yhtenä lauantaina Lieksassa neuleretriitissä. Oli sitten eka kerta meikäläisellä semmosessa käynti. Päiväseltään käytiin ja sain maltillisesti ostettua noita ihaniksi kehuttuja Väinämöisiä.
Nuo vasemmanpuoleiset langat ovat viimelauantaiselta reissulta Turun keskiaikamarkkinoilta. Tuo kaksi pientä vyyhtiä ihan vasemmassa reunassa pitäisi olla jotain Italialaista sukkalankaa jota myyjä kehui hyvin kestäväksi. Nyt sitten on korkattu nekin markkinat. Olenkin jo useana kesänä suunnitellut menoa mutta ei ole vissiin ollut kaveria lähtemään kanssani.


Nyt kun kaikki kukkii ja heilimöi, niin meidän ainoa talvelta henkiinjäänyt kärhö on näin komea. Ostettiin kolme uutta kuolleiden tilalle ja yhdessä pienessä on tuossa vieressä pari kukkaa auki. Tämä iso tahtoo vallata pienen kärhön ritilänkin. Väri on isossa semmonen oikein tumma lila. Vaikka otin kuvan eilen kun ei aurinko paistanut, niin silti pilvet varmaan heijasti niin paljon valoa että väri on liian vaalea.

Kun on noita mun lempivärikukkia, niin niitä täytyy aina kuvata. Sitäpaitsi neilikka on mun lempikukkanikin. Se sitäpaitsi tuoksuu niin hyvälle.

5 kommenttia:

 1. Tuon sukkakirjan just eilen lainasin kirjastosta. Loistavat ohjeet, kun en ole moista koskaan ennen kokeillut.

  VastaaPoista
 2. Komeaa kukkaloistoa ja komeita lankoja.

  Kuljimme keskiaikamarkkinoilla ahkerasti kun pojat olivat pieniä ja niillä on myynnissä kaikenlaista ihanuutta.

  VastaaPoista
 3. Tulin tilanneeksi virkkaukseen sopivaa lankaa ja pari ohjetta. Nyt sitten sormi suussa lueskelen ammattilaisten värkkäämiä ohjeita. Enkä meinaa ymmärtää.
  Siksi tuleekin useimmiten inspiroitua omia ratkaisuja :)
  Sinulla onkin värikkäitä kukkasia ympärilläsi.

  VastaaPoista
 4. Ihania lankoja olet ostanut. Kävin täällä jo kerran niitä ihailemassa, mutta silloin jäi kommentti jättämättä. =)

  VastaaPoista
 5. Sitruunan mehu auttaa sormiin. Kauniit harjaneilikat ja niissä on todellakin ihana tuoksu. Kaunista lankaa ja kauniita käsitöitä puikoillasi.

  VastaaPoista