lauantai 4. helmikuuta 2023

Sytomyssyjä puuvillalangoista

Olen niin tykästynyt tuohon japanilaisessa vanhemmassa mallikirjassa olevaan kuvioon etten pääse siitä irti. Valmiita ohjeitahan siinä ei ole vaan mallipiirroksia ja tekstit kaikki japania. Haen sitten sellaisia kuvioita joissa merkit suurinpiirtein ovat ymmärrettävissä. Sopii hyvin näihinkin myssyihin jotka olen neulonut ohuista puuvillalangoista.

Nyt on juuri se aika vuodesta jolloin ensimmäisen kerran pari bloggaajaa tempaisivat käyntiin sellaisen hyväntekeväisyyskampanjan jossa neulottiin Ystävänpäivän sytomyssyjä toimitettavaksi sairaaloihin ympäri suomenmaan. Siis kampanja alkanut vuonna 2012 ja olen yrittänyt joka vuosi osallistua edes yhdellä myssyllä. Joskus en vaan ole ehtinyt siihen Ystävänpäivään mennessä saada yhtään myssyä valmiiksi mutta olen sitten tehnyt muutaman pitkin vuotta. Nämä myssyt ovat sellaisia kivoja välitöitä kun voi käyttää niitä kaikkia ihania malleja joita on kertynyt talteen. Muuten on tuo myssyosuus helppo neuloa mutta päälakikavennukset pitää pähkäillä ihan itse.

Kun muuten tulee käytettyä melkein vain villalankoja sukkien neulontaan niin puuvillalangat ovat varastossa odottamassa näitä myssyneulontoja. Molemmat ovat vielä markka-aikaisia lankoja. Luonnonvalkoinen myssy 75g ja neulottu 3:n puikoilla. Marjapuuronvärinen 58g ja 2½:n puikot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti