sunnuntai 12. helmikuuta 2023

Auringonkeltaiset sukat

Nyt kun päivät alkavat pitenemään ja aurinkokin joskus näyttäytyy muutaman tunnin niin piti kaivaa tuolta vaatehuoneesta samantyylistä lankaa. Keltainenhan ei ole mun oma suosikkiväri mutta neuloessa sitä tuntuu kuin aurinko paistaisi vielä illallakin. Kun olen noita sukkia 7 Veljeksestä muutamat neulonut peräkkäin niin on ilo ottaa pienemmät puikot ja ohut lanka käsittelyyn.


Tykkään tuosta simpukkareunuksesta ja kesäsukkiin onkin kiva laittaa se tavallisen resorin sijaan. Minä nuukana ihmisenä yritän saada aloitukset ja lopetukset niin ettei jäisi yhtään ylimääräistä langanpätkää. Tässä simpukkareunuksessa silmukat luodaan käyttäen sekä puikkoa että virkkuukoukkua. Olen niin monet sukat aloittanut näin että tiedän melkein kuinka pitkä pitää langan alkupätkä olla että tulee noita simpukoita tarpeellinen määrä. Joskus niinkuin nyt jäi lankaa jäljelle sen verran että piti luoda pari simpukkaa lisää siihen normimäärään. No sehän tiesi sitä että nilkan kohta on itselleni liian väljä eli nämä sukat olisivat sopivat sellaiselle ihmiselle jolla nilkat vähän turvoksissa ja jalka muuten kokoa 40-41.

Malli oma muuten mutta tuo kuvio on sama jolla olen noita myssyjä muutamat neulonut eli siitä vanhemmasta japanilaisesta mallikirjasta. Lanka ihan normaali 75% villa/25% polyamidi. Kulutus 62g ja neulottu 2:n puikoilla.

2 kommenttia:

  1. Aurinko on paistanut niin kovasti, että sukkiin on puhjennut kukkia :)
    Väri näyttää sukissa ja kerässä erilaiselta. On tosiaan kirkas keltainen.

    VastaaPoista
  2. Oikeat kevätaurinko-sukat! Nyt on taas keltaista lankaa. Muutama vuosi sitten hain joka firmalta keltaista -ei ollut.

    VastaaPoista