lauantai 9. huhtikuuta 2022

Norjalaisella mallikuviolla kirjoneulesukat

Tämä norjalainen kirjoneulelapasten malli viehättää niin että piti taas yhdet sukat neuloa. Pinterestistähän tämäkin malli löytyi. Kuvion silmukkamäärät sopivat suoraan Nalle-langalle. Piirroksessa on lapanen aloitettu tuolla pienemmällä kukalla ja selkäpuolella isompi kuvio kaksi kertaa peräkkäin. Sukkaan en voinut niin laittaa kun olisivat tulleet liian pitkät terästään. Aiemmin neulomissani sukissa samalla mallilla on langat olleet ohuempia kuin tämä Nalle niin sukan terään on mahtunut ihan hyvin se kaksi isoa mallikuviota.

Lapasen mallissa on kämmenpuoli erilaista kuviota ja sen olen aiempiin sukkiin laittanut pohjan puolelle. Nyt tuli joku laiskuus enkä jaksanut silmukoita laskea niin menin helpomman kautta ja tein pohjan yksinkertaisemmalla kuviolla. Kantapää ristiinvahvistettu ja ranskalainen kääntö. Kärjessä leveä nauhakavennus ja silmukoimalla loput 8+8 silmukkaa.

Kyllä vaan nopeammin tulee valmista näin kuviollisesta neuleesta kuin ihan sileästä. Vaikka mun tahti ei päätä huimaa kunhan viikossakin valmistuu yksi pari. Sukkapariin meni lankoja 80g ja neulottu 3:n puikoilla.

2 kommenttia:

  1. Kaunis malli sopivissa väreissä :) Kyllähän se yksivärinen nopeammin neuloutuu, mutta se on niin tylsää, että eteneminen ei tunnu sujuvan ollenkaan :) Kuvioissa on kiva nähdä, kun se hiljalleen tulee näkyviin, ja sitten seuraava ja seuraava.

    VastaaPoista
  2. Valtavan kauniit sukat nämä!

    VastaaPoista