lauantai 12. maaliskuuta 2022

Samansävyiset säärystimet ja kauluri

Tuli pyyntö säärystimistä ja kaulurista ja mieluusti samasta langasta. Ei ihan valkoisesta mutta joku luonnonvalkoinen sopisi. Menin sitten penkomaan lankavarastoani ja löysin noita Novita Florica-roskapilkullisia jotka totesin ei valkoisiksi. Lanka on 100% villaa joten oli ihan sopivaa tarkoitukseen. Muuten ihana lanka mutta en tykännyt niistä "roskista" joita oli aina jonkun matkan päässä, noin 30cm ehkä väliä.

Mallit molempiin sain suunnitella melkein itse. Säärystimiin totesin valepalmikon sopivaksi kun se joustaa eikä tarvinnut ajatella pohkeissa silmukoiden määrää. Neuloin säärystimet ensin enkä jaksanut nyppiä roskia pois. Siksi ne kuvissa näyttävät tummemmilta kuin kauluri.

Kaulurin malliin tuli tilaajalta kuva jonka perusteella etsin mallikirjoista sopivan palmikon. Muuten malli piti olla enemmän lappukauluri vanhaan tyyliin. Vaikka tämä Florica-lankakaan ei mitään pistelevää ole niin ajattelin kaulaosan tehdä vieläkin pehmeämmästä langasta. Sukkalankaahan sekin on mutta merino/alpakka/polyamidi-sekoitus. Neuloin kaulurin etuosaan muotoa mutta takaosan jätin suoraksi. Kun neuloin tuota resoriosaa niin tein muutaman kerroksen edessä edestakaisin ilman että olisin kiertänyt koko pääntien reunaa ympäri. Resori on siten edestä pidempi kuin takaa.


Kyllä nuo roskat langassa alkoivat kuitenkin harmittaa kun kauluria neuloin. Yritin nyppiä niitä pois sen mitä näin ja aikamoiset kasat tulikin roskakasoja. Siksi väritys on vähän erilainen säärystimissä ja kaulurissa. Lankoja kului säärystimiin 88g ja kauluriin 101g. Molemmat neulottu 3:n puikoilla.

3 kommenttia:

  1. Hienot minustakin! Säärystimien pintaneule on kaunis. Kaulurissa on erityisen kaunis kuviointi! tuon mallinen kauluri lämmittää mukavasti muualtakin, kuin kaulasta.

    VastaaPoista