sunnuntai 6. maaliskuuta 2022

Jämälankasukkia kaksi paria

Jälleen olen yrittänyt saada niitä ystäväni äidin jämälankoja vähemmäksi. Mun silmä vaan ei osaa suunnitella sellaisia ihanuuksia joita monet muut esittelevät. Toisaalta taas ihan pelkkien yksiväristen lankojen peräkkäin laittaminen tylsistyttää joten pitää keksiä jotain kuvioita, vaikka pieniäkin edes sukan varsiin.


Näissä harmaavoittoisissa sukissa ei monessakaan jämässä ollut vyötelappua jäljella joten ihan langan paksuuden mukaan niitä valitsin. Kun yksi sävy loppui, kaivelin jotain samaa jatkoksi. Nallen vahvuisia ovat langat ja kuviokangat varmuudella Nallea. Selasin Niina Laitisen sukkia ja sieltä löysin silmukkamääriin sopivat kolme eri kuviota. Sukkien paino 86g ja puikot 3.

Jälkimmäiset ovat vanhaa toistoa eli raitaa raidan perään. Yksi musta ja kolme kuviolankakerrosta vuorotellen. Molemmat langat Nallea kun näissä oli vyötteet jäljellä. Raitasukat painavat 82g ja neulottu 2½:n puikoilla.

Molemmissa sukissa ristiinvahvistettu kantapää ja siinä kantatilkun molemmassa reunassa se 3 ainaoikeaa silmukkaa. Tykkään kun tulee siisti eikä jää reikiä kun kerää silmukoita puikolle. Vahvistettua kantapäätä jatkan aina siihen asti kun ylimääräiset silmukat kiilassa loppuvat. Se kun tahtoo olla se kantalapun jälkeinen kohta joka ensin menee sukissa rikki niin jos se vahvistettu yhtään auttaisi jatkamaan sukkien ikää.

1 kommentti: