maanantai 4. lokakuuta 2021

Lumometsän Tulkut

Nämä kauniit Novitan Lumometsän Tulkut ovat odottaneet jo pari vuotta aikaa että saisin neulottua. Vihdoin ja viimein tuli jotain valmistakin. Enpä sitten jaksanut lukea ohjetta loppuun asti eli viimeinen lause jäi näkemättä. Mulla on joku vaikeus siinä että en oikein jaksa lukea valmiita ohjeita oikein ajatuksella. Mieluummin neulon sellaisia malleja sukkia joihin otan jostain mallikuvion ja silmukkamäärät sitten omien lankojen mukaan. 

Näihin sukkiin nuo päävärit eli valkoinen ja punainen ovat 7 Veljestä mutta nuo havunoksat ovat ihan jotain muuta eli laitoin kaksi ohuempaa lankaa yhteen. Tulkkujen kirjontalangatkin ovat yhtä lukuunottamatta 7Veljestä. Kirjoin tulkut siinä vaiheessa kun olin saanut neulottua tuon vihreän osan missä tulkut seisovat. Mulla tuotti vaikeutta siinä vaiheessa kun kirjoin tuota takasaumassa ole kuusta. Ei millään meinannut onnistua ennenkuin tajusin ettei sitä voi samaan tasoon kirjoakaan kun siinä kerros vaihtuu eli kuusen oksat ovat sen yhden kerroksen eri tasossa.

Kun pääsin kantapäähän niin päätin etten terän pääliosaa jatka valepalmikkokuviolla vaan neulon sileää. Ovat niin hirveän isotöiset sukat että terä sai olla sileää. Ajattelin toki vähän sitäkin että se palmikko-osuus on kuitenkin vähän kohollaan ja paksu lanka niin ei mahdu mihinkään kenkiin. Jos niitä nyt edes sukkien saaja kengissä pitää. Painoa sukille tuli 206g ja neuloin kokonaan 3:n puikoilla.

2 kommenttia: