sunnuntai 24. lokakuuta 2021

Jämälangoista lasten sukkia

Voi kun aika menee nopsaan ja blogi tahtoo jäädä hunningolle. Mitä pidempi väli kirjoituksissa niin aina vaikeammalta tuntuu saada mitään järkevää tekstiä. Onhan mulla jatkuvasti joku neulottava puikoilla ja valmistuukin hitaasti. Näistä lasten sukista en ollut vielä mitään saanut kirjoitettua ja nyt kun ajattelin jotain kirjoitella niin eipä löydy niitä pieniä paperilappuja joihin aina laittelen jotain kyseisestä parista muistiin.

Kuvista näkee kyllä sen että mitä lankaa olen käyttänyt mutta tarkkoja grammamääriä ja käyttämiäni puikkoja en millään muista. Nämä sukat ovat menneet ystävälleni joka jakelee niitä lapsilleen ja lastenlapsille. Välillä koitan saada jotkut lankanuppulat loppuun ja sitten on etsittävä samanlaatuisia lankoja jatkoon.

Eka pari on sentään yhdestä pätkästä isommasta kerästä. Tuo junasukan varsi käy isommallekin lapselle kun pysyy hyvin jaloissa. Terään en tee niitä nurjia makkaroita isommille lapsille etteivät haittaa kenkien jalkaanlaitossa. Punavihreissä piti miettiä että terä tulee langasta jossa kulutuksenkestoa. Varsi on 100% villaa ja punainen sukkalankaa. Se kun loppui niin löysin itseltäni melkein samaa sävyä vihreää Nallea josta tuli kärki.

Alimman kuvan sukat aloitettu kärjestä kun kuvittelin että riittää sitten molempiin edes lyhyeen varteen. Harvoin kun neulon sukkia varpaista varteen niin tuo kantapään kohta on aina ongelma. Tässä vaikka olin alkanut lisätä kiilaan silmukoita niin kantapää alkoi kuitenkin myöhemmin kuin kuvittelin ja lanka alkoi loppua. Piti sitten jollain nimettömällä neuloa varren resori. Eikä haittaa vaikka ei kulutuksenkestoa olisikaan. 

1 kommentti: