keskiviikko 29. syyskuuta 2021

Marjastusjakkaran kankaan uusiminen

Tämä jakkaran korjaus on tapahtunut jo kuukausi takaperin mutta nyt vasta ajattelin tehdä tästä hommasta blogikirjoituksen. Olen tuon vihreän putkijakkaran ostanut varmaankin jo yli 5v. sitten ja tarkoituksena käyttää sitä marjojen poiminnassa metsässä ja marjapensaissakin. Vinkin jakkarasta sain eräältä marjanpoimijakaverilta. Nyt mennyt kesä oli vasta ensimmäinen kun sen todella otin käyttöön ja huomasin miten hyvä oli selälleni joka muuten väsyy ja kipeytyy todella pahasti jo pari tuntia marjastettuani.

En sitten ehtinyt käyttää kuin pari kertaa kun huomasin tuon ratkeaman toisessa reunassa. Tietäähän sen ettei muovi mitään kestä vaikka painoni ei olekaan toisella sadalla. Kuumana kesäpäivänä sitäpaitsi tuo muovinen kangas oli tosi inhottava kun takapuoli hautui. 

Ratkoin sitten vanhan pois ja leikkasin ukkoni farkkujen lahkeesta uuden kaitaleen. Musta kangas onkin hyvä mustikkametsässä kun mustikkaisin käsin jakkaraa siirtelee niin ei näy yhtään jäljet. Yksi nuorimies ihmetteli että miten mustikoita voi poimia jakkaralla istuen. Ei niitä silloin voikaan kun marjoja on vähän mutta tänäkesänä oli sen verran runsaammin että sai istua paikallaan hetken. Minä kun poimin marjat yksitellen käsin niin selkä saa levätä sen ajan kun paikallaan istun. Tosiaan sitä nuorenmiehen ihmettelyä en heti tajunnut mutta siinähän se on ettei kukaan nuorimies sormin poimi marjaa kerrallaan vaan mennään kuin hirvet vauhdilla ja poimurilla poimien. Kyllä mun selkäkin kumarassa olon jotenkin kestää mutta jakkara on hyvä apu ja varsinkin tuollainen matala sopii mun vartalolle erittäin hyvin. Puolukoiden poimimisessa ei oikein voinut käyttää, totesin sen viimeviikolla.

1 kommentti:

  1. Tuhan taitaakin olla kätevä niksi, täytyis kokeilla. Käsinhän ne mustikat pitää poimia jos ei halua roskaista mössöä.👌

    VastaaPoista