sunnuntai 31. lokakuuta 2021

Miesten sukkia

Miesten sukkia harvemmin neulon vaikka ei siihen mitään syytä olekkaan etten voisi neuloa. Ehkä se että miehille ei voi tehdä niin kauniita kuin naisille. Nyt joku kysyy että miksi ei miehille voisi kauniita neuloa. Vastaan itse että kun tykkään eniten pitsineuleesta ja harva mies laittaisi pitsisukkia jalkaansa. 

Näistä kahdesta parista tykkäsin enemmän värikkäistä jotka ovat ohutta lankaa. Olen ostanut langan jostain nettikirppikseltä ja niistä kahdesta kerästä puuttui vyöte. Sain myyjältä senverran tietoa että Katian jotain sukkalankaa on eli pitäisi olla se 25% polyamidia vaikka ohut lanka onkin. Ehkä olisin oikein taiteilemalla saanut molemmat sukat raidoitettua samoin mutta ekassa kerässä oli solmu ja se sekoitti kaiken. Tuo vasen sukka jossa terässä pidempi sininen osa on se solmukohta. Varret neuloin 2½:n puikoilla ja teriin vaihdoin 2:n. Sukkapariin meni lankaa 91g.

Aloitin jollain nimettömilla harmailla nupuloilla sukat että sain kulutettua pois. Sitten jatkoin noilla raitaisilla ja kun ovat eri kerästä niin raidat menevät erilailla. Varsien pituus määräytyi ensimmäisen vajaan raitaisen kerän mukaan. Kun se loppui otin terään ihan korkkaamattoman teräksenharmaan 7 Veljestä-kerän. Painoa sukilla 138g ja neulottu 3:n puikoilla.

2 kommenttia:

  1. Oisko vielä niin, että miehille tehdään sukkia enimmäkseen vaan tarpeeseen ja naisille voi tehdä pitsi- yms. sukkaa surutta, vaikka kaapissa olisi jo monta paria ;D
    Värikkäämmissä on herkulliset värimuunnokset.

    VastaaPoista