keskiviikko 23. kesäkuuta 2021

Sytomyssyjen trio

Tykästyin niin tuohon pitsiliinan malliin että piti sitten useampikin myssy neuloa samalla kuviolla.


Tässä ensimmäisessä myssyssä on lahjoituslanka Anjalinilta. Ihastuin langan väriin enkä ajatellut enempää että saako siitä edes myssyn neulottua. Lanka oli keritty sellaisen neliönmallisen kovan pahvikuution päälle. Langassa on 72% puuvillaa/16% silkkiä ja 12% viskoosia. En ole koskaan tavannut moista lankaa. En tiedä miten nuo kuidut oli yhdistetty mutta hankala oli neuloa kun lanka veti niin kierteelle että joka kerroksen jälkeen joutui kierrettä päästelemään. Kerä lankaa eli 50g/100m ei riittänyt ihan koko myssyyn vaan resorin neuloin lähinnä samaa sävyä olevasta puuvillalangasta joka oli purkulankaa yhdestä 80-luvun puserosta.

Seuraavissa kahdessa myssyssä omista varastoista löytyneitä pv/viskoosilankoja. Tässä vyötteettömässä 81% puuvilla/19% viskoosi. Oli huomattavasti helpompi neuloa kuin ensiksi esittelemäni. 50g kerästä jäi tähteeksi muutama metri.

Viimeisen myssyn lanka 55% puuvilla/45% viskoosi. Tämä viiimeinen lanka oli kaikkein helpoin vaikka luulisi että tuo suuri määrä viskoosia olisi jotenkin haitannut mutta ei. Helpolla kulki eikä viskoosisäie jäänyt missään kohdin pois puikolta. Lankaa oli alunperin 100g:n kerä josta meni juuri puolet että saa toisen myssyn vielä. Kaikki neulottu 2½:n puikoilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti