maanantai 7. kesäkuuta 2021

Hempeän pinkki sytomyssy

Tykkään tällaisista pienistä töistä jotka saa suht´nopeasti valmiiksi. Vaikka ei tämäkään ihan ilman purkamista valmistunut. Kun ei ole mitään kirjoitettua ohjetta niin ei auta muuta kuin neuloa ja purkaa sitten kun ei tullutkaan sellainen kuin kuvittelin. Tuo päälaki on Sonja Esbensen ja Anna Rasmussen kirjasta Knitted Lace ja sieltä yksi neulottu pikkuliina. Helppoa aluksi seurata vain piirrosta rivi riviltä mutta sitten kun täytyy miettiä miten silmukoita saa vähennettyä että myssy saa jonkunmoisen muodon niin siinä kohtaa piti useammankin kerran vetäistä puikot pois työstä ja purkaa.

Vaikka olen tällä mallikuviolla useammankin myssyn neulonut niin koskaan en ole kirjoittanut muistiin noita kavennuksia. Tuurilla mennään joka kerta. Langatkin on olleet välillä puuvillaa, välillä jotain muuta laatua ettei siksikään voisi ohjetta käyttää suoraan.

Lanka on tosi ihanan tuntuista Novitan bambu 68% ja puuvilla 32%. Ei kyllä pistele eikä kutita herkintäkään päälakea. Neulomisessa oli vaan yksi huono puoli. Lanka on tehty jotenkin niin että päällä oleva ohut lanka on kuin virkattua ja purkautuu helpolla ainakin alussa. Neuloessa tahtoi jäädä se ohuempi lanka joskus pois puikolta. Siis jotenkin erikoista lankaa. Olisikohan se sisus bambua ja ohut päälikerros puuvillaa. Myssyyn sain kulutettua melkein koko kerän 50g. Jäi reunan päättelyn jälkeen 1m tähteeksi. Neuloin 2½:n puikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti