tiistai 25. elokuuta 2020

Siivekäs-sukat

 Harvoin tulee noista kirjahyllyssä olevista neulekirjoista mitään neulottua kun en jaksa ohjeita lukea. Nyt kuitenkin päätin että otan Merja Ojanperän Sydämellisestä sukkakirjasta jonkun mallin ja se sattui olemaan Siivekäs kun lankojen väritkin melkein täsmäsivät kirjan sukkakuvan kanssa.

Nalle-langoissa on sama juoksevuus kuin ohjeessa oli Vuorelman Veto-langassa eli 100g/260m. Ohjeessa oli punainen ja musta mutta melkein tuo oranssi punaisesta käy kun sitä sattui laatikossa olemaan.

Sukan aloitus oli hiukan erilainen millaisia olen tottunut neulomaan. Vaihteluna normaaliin resoriin ihan hauska.

Sukissa on tomaattikantapää. Mulle ihan uusi tuttavuus mutta ei mitenkään outo paitsi tarkkana sai olla ettei silmukat karanneet ja siltikin yksi karkasi ja huomasin että puikolla olikin sitten yksi ylimääräinen silmukka. En tavoistani poiketen purkanut muutamaa kerrosta vaan korjasin sen siinä. Ei kukaan tiedä että on hiukan virheellinen kohta vain parin silmukan kohdalla.

Sitten kävi toisen sukan kanssa niin iso moka että pakko purkaa melkein koko teräosuus. No sehän käy purkaminen helposti kun ottaa puikot pois työstä ja alkaa vedellä langoista. Siinä ei kauaa nenä tuhise paitsi meni päivän työ hukkaan. Ensimmäisellä aukeamalla on varren mallipiirros ja toisella terän. Kantapään jälkeen en ollut muistanut kääntää oikeaa aukeamaa ja huomasin sen juuri kun oli tarkoitus aloittaa kärkikavennus. Ihmettelin että missäs se X on siitä piirroksesta jolla kavennetaan yksi silmukka pois ennen kärkikavennusten alkua.

 Sukkapariin meni lankaa 84g ja neuloin 2½ ja 3:n puikoilla.

2 kommenttia:

  1. no onpas nätit ja malli erikoisen jännä;))
    Kauniita elokuun loppupäiviä,Sinulle Pirena!🧡
    ,,nyt arvuuttelemaan minun... blogiin:)

    VastaaPoista
  2. Kiva malli. Tykkään väreistäkin.

    VastaaPoista