keskiviikko 2. syyskuuta 2020

Toisinnot 5 lehden tossuista

Välillä tulee vanhan toistoa kun sama lanka haluaa samoiksi valmiiksi tuotteiksi kuin edellisetkin. Olen tästä paksummasta alkujaan 150g:n kerästä neulonut edelliset samanlaiset tossut toukokuun 2018 lopulla. Vielä jäi tähteeksi 29g. Siitä saisi vauvan tossut tai sitten täytyy säästää loppu parsintalangaksi.

Mallihan on 5-lehden tossut joka taitaa alunperin olla venäläisenä ohjeena. Joku ystävällinen ihminen sen sitten on kääntänyt meidän kielellemme. Minä jouduin tuota remmikohtaa muokkaamaan kun ohjeen mukaan remmistä olisi tullut liian pitkä ja niin ollen myös tossun pituus vaikka itselläni onkin pitkä jalkaterä.

Lankaa kului muutaman gramman vähemmän kuin edellisiin. Olisikohan päässyt varastossa kuivumaantai mikä selittäisi eri painon kun samoilla mitoilla tein. Tähän pariin meni 55g ja neuloin 3:n puikoilla.

Moneen kesään eivät ole mun syysleimut kukkineet näin kauniisti kuin elokuussa otetussa kuvassa. Aina on tullut hometta tai sitten kuivuus vaivannut. Olen alut tuonut äidiltäni jo vuosikymmeniä sitten. Alunperin kukat olivat äitini äidiltä eli mummoltani ja hän antoi sen alun mulle synttärilahjaksi kun sattuivat kukkimaan elokuun alussa.

Toinen hyvä kukkija on tämä onnenapila joka tykkää kun pääsee kesäksi ulos. Tämän apilan alkujuuret ovat kanssa tuolta 50-luvulta kun äitini oli saanut apilan alkujuurakoita joltain naapurilta. Oli kanssa kesällä ollut kukkimassa jossain ulkona ja äitini varmaan kehunut sen kauneutta. Tämä kukka on kyllä helppohoitoinen ja jos joku sen saa kuolemaan huonolla hoidolla niin täytyy olla vielä paljon huonompi puutarhuri kuin minä. Ainoa miinus apilassa on sitten kun kukat lakastuvat niin niitä kuivia rankoja on paljon poisnypittäväksi. Keväällä kun jaoin niitä juurakoita niin lykkäsin loput ihan maahan kun en jaksanut niin moneen purkkiin laittaa. Siinäpä kukkivat pakkasiin asti ja kuolevat pois. 

1 kommentti:

  1. Kauniit tossukat!
    ja tuo onnen apila on kaunis ja syksy ilman syysleimuja ...ei se ole silloin syksy:))
    Kauniin väriset syysleimut!
    Mukavaa alkanutta syyskuuta,Sinulle Pirena 💜🧡

    VastaaPoista