keskiviikko 19. elokuuta 2020

Harmaita vauvanmyssyjä

 Myssyjen joukkotuleminen jatkuu. Nyt vaihteeksi vauvojen päähän sopivia. Tämä norjalainen vauvanmyssy on mielestäni mukavampi neuloa kuin se ainaoikealla neulottu sik-sak-myssy. Tässä kun ei tule ommeltavia saumoja ollenkaan ja on varmaan yhtä mukautuva päähän.

Tuli tilaus yhdestä harmaasta myssystä mutta neuloin sitten kaksi kun on nopea valmistaa. Saa valita kumman haluaa. Molemmat langat ovat suurinpiirtein samaa paksuutta ja vaikka neuloin tummanharmaan 3:n ja vaalean 3½:n puikoilla niin lankaa kului grammalleen sama määrä. Mun harmaa lankavarasto on aika niukka kun en itse käytä harmaata mutta hämmästyin kun aloin penkoa niin löytyi useampikin kerä eri lankamerkeiltä. Olen varmaan joskus ajatellut ostaessani että jos joku muu tarvitsee harmaat sukat tms.

Olen näitä myssyjä neuloessani vähän muokannut ohjetta langan paksuudesta/ohuudesta johtuen. Ohjeessa alunperin käytetty lanka olisi vaatinut 4-5 numeron puikot mutta kun minä neulon ohuemmista langoista niin lisään alun silmukkamääriä ja lisäys/kavennus kerroksia. Lopussa kaventelen muutaman kerroksen ilman välikerroksia ettei tule liian suippo myssyn kärki.

Solmiamisnauhat neulottu i-cordilla. Tummanharmaa Novitan 100% alpaca ja vaaleampi italialaista LANA GATTO 50% alpaca/50%merino. Molemmat myssyt siis painoltaan 29g.

2 kommenttia: