sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Raitaa raidan perään

Nyt kun tämä raitabuumi jäi päällensä niin neulotaan sitten niin monta paria kunnes alkaa kyllästyttää. Tämä tummavoittoisempi pari valmistui jo viikolla mutta ajattelin että mitä niistä kaikista raidallisista erikseen kirjoittaa.
Tässä ekassa parissa tuo raitalanka on tosi herkullista ja musta pohjaväri oikein räjäyttää värisävyt esiin. Olen tuon LANGin langan ostanut jossain Lankahamsterien huutokauppapaketissa eikä siinä tainnut olla koko määrää lankaa. Kun aloitin ekan sukan niin en ajatellut sen enempää että millainen toinen sukka tulee. Vasen sukka aloitettu kerän sisältä ja oikea päältä niin tulivat eripariset.
Tämä haaleampi pari on ollut vähän epäonninen. Perjantaina istuin ulkona kun aurinko paistoi ja oli lämmin. Illansuussa sain sitten toisenkin sukan valmiiksi. En vielä päätellyt kun ei ollut ulkona mukana parsinneulaa. Mittailin sukkia vierekkäin ja vaikka miten mallasin niin varsien raidat eivät täsmänneet. No ei kai kun jälkimmäisessä oli pari raitaa liikaa.
 Alunperin otin sen Fabelin samanlaisen langan kuin tuo kerä niin siksi että saan joskus jonkun kerän loppuun. Siinä vajaassa kerässä oli jäljellä noin 30g jonka kuvittelin riittävän molempiin sukkiin. Ei sitten riittänytkään ja tuo nyt kuvissa oleva kerä oli melkein samanlaista niin otin siitä pari metriä sukan kärkikavennukseen. Eihän nuo sukat nytkään ole samanlaiset raidoiltaan eikä ollut edes tarkoitus olla.
Pistin sitten mietintämyssyn päähän ja hetken aikaa pähkäiltyäni tulin siihen tulokseen että puran sen varresta liian pitkän sukan kantapään aloitukseen ja siitä ne pari raitaa pois niin riitti se alkuperäinen suunnitelma käyttää kerä loppuun. Niin loppuun se sitten meni että 30cm jäi tähteeksi. Tuo punakärkinen sukka on siis se jonka neuloin kahteen kertaan.
Samanlaiset langat molemmassa sukkaparissa niin painoa on sama 55g ja neulottu kakkosen puikoilla. Alkaa minunkin tiukka käsialani viimein vähän hellittää kun täytyy puikkoja pienentää ettei tule liian harvaa.

3 kommenttia: