perjantai 6. huhtikuuta 2018

Ison pojan pääsiäissukat

Välillä täytyy neuloa näin yksinkertaista ettei tarvitse mallia seurata ollenkaan. Kyllä vaan ajatuksissani neulon väärinkin kun vihreää on kaksi kerrosta ja kirjavaa kolme. Langat sopivat jotenkin toisilleen hirmu hyvin vaikka tuossa kirjavassa onkin pätkä melkein samaa vihreää kuin tuo pohjaväri. Keskellä jalkaterää sai iltasella väsyneillä silmillä oikein laskea ja tarkkaan katsoa että kerrosmäärät tulivat oikein.
Näissä ison pojan sukissa neuloin kolmannen kerran tuon ranskalaisen kantapään. Eikä jää reikiä liian suurista silmukoista tuohon kantalapun reunaan kun silmukat kerätään niistä reunan nipukoista. Muuten minulla on nuo kantapäätermit ihan hakusessa kun olen niin vannoutunut vanhan vahvistetun kantapään tekijä. Mikä sekin sitten on oikealta nimeltään, olisiko hollantilainen? En mene vannomaan kun en tiedä.
Yksi uusi opettelun aihe oli tuo rivien jatkaminen suorana ettei värinvaihtokohtaan tullut suurta porrasta. Luin jostain juuri ennen kun aloitin näitä sukkia että neulo vaihtuvalla värillä jo nelospuikon viimeinen silmukka. Minulla kun värien vaihtokohta on sivussa. Kyllä tuo näyttää aika hyvin onnistuneen kun itse kehun. Kärkikavennuksen tein spiraalina kaventaen joka kerroksella. Lankojen yhteiskulutus oli 60g ja neuloin 2½:n puikoilla.

4 kommenttia: