perjantai 20. huhtikuuta 2018

Pinkit lyhytvartiset sukat

Piti tähän raitojen väliin neuloa yhdet mun lempiväriset lyhytvartiset sukat. Tällä samalla mallilla olen yhdet sukat aiemmin neulonut. Tuntui niin oudolta neuloa paksummilla puikoilla kun olen noita raidallisia neulonut pienemmillä.
Muuten on melkein toisintoa edellisistä paitsi tuo kantapään puoli. Silloin tein varren alun samanlaisen etu- sekä takaosaan. Nyt näissä aloitinkin mallikuvion kokonaan eli takaosa tulikin eri kuviolla alkuun. Samat kuviothan siinä vuorottelevat mutta piirroksessa ne on laitettu limittäin. Kiireesti kun aloitin niin en ajatellut asiaa vaan annoin mennä.
Eihän näissä sukissa tuota vartta paljoa ole mutta nyt piti tehdä vähän erilainen kantapää kuin edellisissä. Kesäsukkina menee lyhyemmällä varrella jos joskus tuntuu että lattia on vilpoinen. Pohja kun ei ole reiällinen vaan sileää koko matkalla.
Piti oikein kesken kaiken kirjoittelun alkaa etsimään noista kahdesta japanilaisesta mallikirjasta että löytyykö kyseinen mallikuvio ja löytyihän se tästä uudemmasta versiosta. Vaikka minä sen löysin kolme vuotta sitten Pinterestistä. Ne on nuo naapurimaan ihmiset kun kaikki kirjojen kauniit mallikuviot Pinterestiin lataavat.
Kun oli sama lanka eli Dropsin Cotton Merino 50% puuvilla/50% villa ja samankokoiset puikot kuin edellissä samanlaisissa sukissa niin langankulutuskin oli grammalleen sama eli 66g ja neulottu 3:n puikoilla. Silmukat loin 4:n puikolle ettei vaan varren suu kiristä.

1 kommentti: