maanantai 2. huhtikuuta 2018

Norjalaisella ohjeella jälleen

Mikähän siinäkin on että näillä samoilla kuvioilla tykkään neuloa vaikka maailma on tulvillaan mitä kauneimpia kuvioita. Sitten sekin vielä että mitkä langat sattuvat tuohon koriin jäämään niin samoilla jatketaan. Voisihan sitä välillä väriäkin vaihtaa. Joskus onnistuu jopa jonkun kerän saamaan käytettyä melkein loppuun niinkuin näissä kahdessa viimeisimmässä valkopunaisessa kirjokinnasparissa. Molemmissa jännäsin loppuun asti että riittääkö sama punainen vielä peukaloiden tekoon. Riittihän se ja jäi vielä muutama metri tähteeksikin. Punaiset keränloput olivat niin eri sävyä ettei niitä olisi voinut yhdessä edes käyttää.
Tämän mallikuvion löysin alunperin niin että joku oli neulonut samalla mallilla kintaat ja ne olivat mielestäni tosi kauniit. Kyselin neulojalta että mistä ohje niin tämä nainen selitti ummet lammet jotain ettei hän muista mistä oli ohjeen saanut.
Ajattelin silloin että kaivan ohjeen vaikka mistä. Selasin Pinterestiä ja sieltä löytyi noita mallipiirroksia. Enhän minä muuta tarvitsekaan kuin piirroksen kun en jaksa ohjeita lukea. Jälkeenpäin selasin vielä googlea ja sieltähän se löytyi linkki norjalaisille sivuille jossa ohje ilmaisena. No ei siitä ohjeesta tosiaan mitään apua ole kun en norjaa ymmärrä mutta piirrokset sielläkin on. Pinterestissä on nuo molemman käden mallipiirrokset ja peukalo hajallaan kuin akanat tuulessa.
Neuloin ranteen kaksinkertaisen osan 2:n puikoilla ja kirjoneuleeseen otin 2½:n puikot. Lankojen yhteiskulutus 56g. Lankoina siis Novitan vuosikertalankoja jotka ovat marinoituneet hyvin tuolla vaatehuoneessa.

4 kommenttia: