maanantai 27. marraskuuta 2017

Pieniä ja suuria kettuja

Joululahjoja jotka kerrankin ovat ajoissa valmiina. Eihän minulla sitten ennen aloitusta ollut keltaista lankaa kotona ollenkaan. Kävin Tokmannilla ensin katsomassa Nalle-lankoja ja ostinkin pari kerää mutta tulin siihen tulokseen että liian hailukoita ovat väriltään. Piti poiketa Susun lankapuotiin ja sieltä löytyi sopivan väristä ja paksuista Pallas-lankaa. Muita värejä sentään löytyi kotoa valmiiksi.
Neuloin ensin nuo isopäiset ketut. Kun oli taas jonkunverran aikaa tuosta intialaisen kiilapeukalon tekemisestä niin piti vähän miettiä tehdäkö lisäykset kiilassa joka kerroksella vai jokatoisella että sain sopivan pituisen kiilan. Jos silmukkamäärä on sopiva niin olen neulonut muutaman kerroksen ilman lisäämistä ennenkuin olen siirtänyt peukalosilmukat apulangalle.
Pienipäiset aloitin samoin silmukkamäärin kuin isotkin ja samoilla 3:n puikoilla mutta vaihdoin resorin jälkeen 2½:n puikot etteivät tulleet liian isot saajalleen. Jouduin sitten peukalokiilan puolessavälissä siirtymään jokatoisen kerroksen lisäyksiin ettei kiila jäänyt liian lyhyeksi. Peukalossakin on kolme silmukkaa vähemmän kuin noissa isommissa.
Novitalla on ohjekin noihin kettukarkkijuttuihin mutta en tehnyt sen ohjeen mukaan vaan kuvan perusteella. Nuo kuviot on molempiin kirjottu jälkikäteen. Eipä uskoisi miten kauan kestää kirjoa vaikka muuten sai nopeammin neulottua kun ei tarvinnut sählätä monen langan kanssa yhtäaikaa.
Melkein samanpainoiset tulivat kun isot ketut painoivat 62g ja pienet 60g. Kyllä on vaikeaa saada oikeaa väriä kuvatessa näin pimeinä päivinä. Onneksi keltaisesta langasta tulee aurinko mieleen.

2 kommenttia:

  1. Ihania, erilaisia kettusia. Päällekirjailu on työlästä ja yllättävän paljon aikaa tuhraantuu.

    VastaaPoista