keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Tallinnassa tuli käytyä

Tehtiin tuossa viikonvaihteessa nuoremman tyttäreni kanssa Tallinna-visiitti. Olimme sitä jo tovin suunnitelleet ja kun nyt tyttärellä oli sopivasti pari vapaapäivää töistä niin varattiin kolmen yön kylpyläloma. Matkustin jo keskiviikkoiltana hänen luokseen että oli helpompi torstaiaamuna mennä satamaan. Kyllä se on niin helppoa matkustaa nuoremman sukupolven kanssa kun niillä on tuo kielitaito hallussa. Englannillahan pärjää Tallinnassakin hyvin paitsi ettei mun kielipäällä.

Samanlainen sateinen ilma oli lahden silläkin puolella ettei ihan kauheesti tehnyt mieli kävellä vaikka kaunista jouluista oli sielläkin laitettu jokapuolelle. Majapaikkamme oli vähän Vanhankaupungin ulkopuolella oleva park inn-ketjuun kuuluva kylpylähotelli. Kävellen sieltä suoritimme pikaisia shoppailukierroksia muutamiin kauppoihin.
Ekana eli menopäivänä torstaina kävimme oikein ravintolassa syömässä. Vasemman puoleinen mun annos. Tuo makkara oli jotain hirvimakkaraa ja siinä paistinpannulla haudutettua kaalia. Salaatti oli vaan tuossa laudalla leivinpaperin päällä. Jotain dippikastiketta johon leipää dippasin. Annos oli vaan liian suuri nälkään nähden. Tyttäreni jaksoi paremmin oman annoksensa syödä. Tultiinkin siihen tulokseen että ostettiin muina päivinä niitä kaupoissa salaattipöydissä olevia irtosalaatteja ja mentiin hotellille syömään huoneeseen.
Pitihän tuo kaunis Vanhankaupungin torilla oleva kuusi ikuistaa vaikka vettä satoikin. Tämä kuva on otettu perjantaina jolloin ei ollut kauheasti ihmisiä liikkeellä.
Karnaluksissakin käytiin kävellen lauantaina ja sielläkin oli ihme ja kumma, väkeä vain vähän. Hyvin olisi mahtunut tutkimaan vaikka mitä ostettavia. Eikä olisi ollut kiire bussille niinkuin jonkun seuramatkan mukana yleensä on. Hyvin maltilliset ostokset niinkuin kuvasta näkyy. Noista kahdesta vasemmanpuoleisesta Stepistä aloittelin tytölle jo kettusukkia.

Hyvää Itsenäisyyspäivää blogiini eksyville!

1 kommentti: