tiistai 21. marraskuuta 2017

Vitivalkoiset lehtitossut

Ovat jääneet bloggaamatta nämä vitivalkoiset lehtitossut jotka olen saanut valmiiksi joskus tuossa kuukausi takaperin. Eihän näissä mitään erikoista ole kun samalla kaavalla neulottu kuin niin monet muutkin. Langan koostumus 100% puuvilla ja ei ollenkaan tasaista lankaa vaan paksunnoksia pitkin matkaa.
Ohjehan on venäjäksi ja löydetty Pinterestin puolelta. Joku jossain mainitsi että alunperin olisi kyllä saksalainen malli mutta ihan sama kun en kumpaakaan kieltä hallitse. Fb:n puolella oli joku ystävällinen immeinen kirjoittanut paperille mallipiirroksen kuviomerkit suomeksi niin sukan kuvasta pystyy näkemään muut neulomiseen vaikuttavat asiat. Kantapään tein vaihteeksi ristiinvahvistettuna kun sattui sellainen pää olemaan. Vahvistettua neulosta jatkettu kantapään alle niin kauan kuin kiilakavennuksessa riittää ylimääräisiä silmukoita.
Tämä Pisara-puuvillalanka on tosiaan puupuikoilla aika nihkeää neulottavaa joten minäkin otin ne vanhat Novitan harmaat metalliset 20cm:t puikot käyttöön. Kulki vähän paremmin, vain puikkojen pituus häiritsi kun olen vallan tottunut noihin lyhyempiin puikkoihin. Neulottu siis 3:n puikoilla ja lankaa meni 84g.

1 kommentti: