perjantai 17. marraskuuta 2017

Jaloruusu kakkoset

Nyt ei harmita enää isoa ihmistä. Nimittäin se etteivät ne ekat Lumi Karmitsan iki-ihanat Jaloruusu-sukat mahtuneet mun jalkaan. Aloin neulomaan heti itselleni uusia kun edelliset pienen tytön kokoa olevat olin valmiiksi saanut. Olin reissussa ja samoja lankoja vajaat kerät mukana. Ajattelin että kyllä kotoa löytyy lisää samoja sävyjä. Vihreä ja ruusunpunainen riittivätkin mutta pohjaväri joka loppui tässä parissa ekan sukan kantapäähän, oli kyllä pari avaamatonta kerää mutta sävyero huomattava. En antanut asian häiritä kun sukat tulivat itselle. Eikä se loppujen lopuksi valmiissa työssä sitten hirveästi näkynyt. Varmaan ensimmäisen pesun jälkeen ei enää löydy sitäkään eroa.
Lumin ohjeen sukathan oli neulottu 7 veljeksen paksuisista langoista joita minä en oikeastaan harrasta ollenkaan. Resori ja varsikin vielä olisivat sopineet näillä mun langoilla jalkoihini kun nilkkani ovat varsannilkat mutta kantapään jälkeen teki stopin.
Näissä uusintaversioissa neuloin resorin samalla silmukkamäärällä kuin ohjeessakin eli aika pienillä lukemilla. Kun kirjoneule alkoi, lisäsin vielä pari silmukkaa joka puikolle että sain väljyyttä lisää. Piti vähän piirrellä värikynillä mallipiirrokseen lisää tipluja heti resorin jälkeen alkavaan kirjoneuleeseen. Sittenhän se alkoikin mennä kun ylimääräiset silmukat olivat ruusujen sivuilla. Jalkapohjaan jätin vielä tarkoituksella 2+2 silmukkaa kaventamatta kiilassa että on tilaa terässä. Kärjessä oli sitten eri silmukkamäärät päällä ja pohjassa mutta sain kuitenkin kärkikavennuksen onnistumaan. Ruusujen viereen tiputtelin muutaman terälehden että sain pitkät lankajuoksut sidotuksi kun oli sitä pohjaväriä niin monta silmukkaa. Aika paljon noita langanpätkiä tuli pujoteltaviksi.
Lumille kun esittelin sukkani, niin hän ihmetteli että miten sain sukan pituuden riittämään alkuperäisen ohjeen mukaan kun jalkani on siro 40. Lisäsin toisen kokonaisen ruusun pituuteen niin hyvin riitti.
Langat siis samoja kuin edellisissäkin eli vihreä ja pohjavärin punainen Dropsin Fabelia ja ruusunpunainen Sukka-Puffan ihanuutta. Neuloin resorin 2½:n ja kirjoneuleen 3:n puikoilla. Mun sukat painaa 83g. Kun esittelin sukkani tuolla fb:n puolella niin joku ihmetteli että miten raaskin käyttää ollenkaan kun on niin kauniit. Lupasin ihan arkikäyttöön laittaa että voin sitten ihailla koko päivän.

3 kommenttia:

 1. Tottakai kauniita sukkia raaskii ja tulee käyttää. Mitä niitä laatikossa pitämään.
  Monen monta kaunista sukkaa ja lapasta on taas sulla valmistunut. Mulla on monta työtä tekeillä ja tuntuu ettei lainkaan valmistu että sais blogiin käsityönkin eikä vaan jotain puutaheinää.

  VastaaPoista
 2. Täällä valmistuu aina niin kauniita sukkia. Sukathan on pitämistä varten. Ei niitä laatikossa toiset voi ihailla, joten jalkaan ja menoksi =))

  VastaaPoista
 3. Ihanat ruususukat. Kyllähän sukat on pidettäväksi tarkoitettu ja samallahan ne on esillä, kun ne on jalassa :)

  VastaaPoista