perjantai 29. heinäkuuta 2016

Erilaisia käsitöitä

Ei vieläkään mitään valmista vaikka ei suurista töistä olekaan kyse. Edellisen kirjoituksen valkoinen pitsihuivi on reunuskerrosta vaille ja yhdet tilaussukat puoli terää vaille valmiit.
Olen edelleen siellä mustikkametsässä viihtynyt ja kun tyyliini kuuluu kerätä puhtaita marjoja niin ei siinä paljon ehdi kolmessa tunnissa tai edes viidessä. Kertyi noita mustikkametsäpäiviä sitten 16 kpl tässä kuussa. Tällainen kori sormin poimittuna on noin 3 litraa.
Käsityötähän se on tämä hunajan purkituskin. Onneksi sain tuon insinööripojan auttamaan. Meillä kulutetaan hunajaa vuodessa kolmeen pekkaan tämä purkitettava satsi eli 27kg eikä sekään ihan riitä.
Nyt oli onneksi aika helppo purkittaa kun ilma on lämmin eikä hunaja ollut kerinnyt kiteytymään. Kaadettiin ensin ämpäristä tuollaiseen isoon metallimittaan, josta oli helppo kaataa purkkeihin. Vaatii se kuitenkin vakaata kättä ja silmää.

6 kommenttia:

 1. Oih, onko sulla omat mehiläiset?
  Kaupan hinnoilla ei noin montaa kiloa raaski syödä mutta kyllä sitä mullakin jokunen purkki kuluu. Ja kyllä kahvinkin voi hunajalla makeuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole omia, mutta hunajan kerääjät eli mehiläiset pörräävät alkukesästä äitivainajani eli mun lapsuuskotini marjapensaissa ja muissa kukissa. Hunajan toimittajilla on kesämökki siellä lähellä jossa mehiläispesät.
   Puuron seassa tuo määrä hunajaa kuluu talven mittaan.

   Poista
 2. Ahkerana on oltu siellä, mustikoita olette paljon saaneet, minä vähä kerrallaan yritän kerätä, kun selkä ei anna periksi enempää ja sitten kiiruulla kun niitä pikku kärpäsiä niin kauhiasti joka paikkaan tunkemassa... ja poimurilla vielä, pitäisköhä lähteä käymään kohtapuolin kun viileämpää on :)

  VastaaPoista
 3. Ns. oma hunaja on sitten hyvää. Jos ostan hunajaa suoraan tekijältä niin yleensä se kuuluu meidän herkkuhetkiin, nimittäin pullapitkon siivujen päälle.
  Laitan blogisi tänne sivulle, että luen sekä Blogit.fi sivulle myös.
  Käyhän lueskelemassa blogiani ja liity samalla jäseneksi, sekä Blogit.fi sivuilla olen myös jotenka sinne laita että seuraat :) Kiitos etukäteen, on kiva saada uusia blogituttuja.

  VastaaPoista
 4. Kesän sato pitää ottaa hyödyksi.

  VastaaPoista
 5. Ihanuuksia puikolla. Hunajaa ei ole voittanutta. Marjat jäävät minulta metsään, selkäni vuoksi. Sillä minäkin poimisin juuri kuin sinä..

  VastaaPoista