perjantai 22. heinäkuuta 2016

Valkoinen pitsihuivi

Aika on kulunut hyvin rattoisasti mustikkametsässä ja sieltä illalla kotiuduttua ei ole paljon ehtinyt neuleisen perään katsella. Varsinkaan kun piti tällaista huivia laittaa puikoille.
Eräs emäntä oli tätä vailla eikä minullakaan ollut ohjeenmukaista lankaa kotona vaikka muuten kyllä lankoja löytyy. Tämä huivi on ohjeen mukaan neulottu vähän paksummasta langasta kuin yleensä Haapsaluhuivit. Toisekseen puhtaanvalkoista lankaa löytyy itseltäni hyvin vähän. Kyllä ne valkoiset ovat enimmäkseen luonnonvalkoisia. Ratkaisin ongelman neulomalla kaksinkertaisella ohuella huivilangalla.
Vaikka olen mustikassa ollut jo kolmatta viikkoa niin yhtään mustikkapiirakkaa en ollut saanut leivottua. Eräänä iltana vanhempi poikamme kun on kesälomalla, kyseli että milloinkas sitä mustikkapiirakkaa saisi kun näkyy noita marjoja olevan kotosalla. Tein sitten tällaisen pienen pyöreän vuoallisen mikä menikin sitten melkein yhdellä istumalla.
Alkuun kun pääsin niin leivoin sitten seuraavana päivänä toisen perään. Muutama vadelma koristukseksi tuosta pihan pensaista ja tomusokeria päälle hunnuksi.

2 kommenttia:

  1. Kaunis valkoinen kaulahuivi.
    Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
  2. Kaunis huivi tuloillaan.
    Herkullisia piiraita. Minun marjat ovat vielä metsässä.

    VastaaPoista