lauantai 3. lokakuuta 2015

Täydellinen väliaikakausimyssy

Myssyn sain valmiiksi vaikka kyllä pisti hanttiin useassa kohtaa. Eikä voi sanoa että mallikuvio olisi ollut vaikea mutta silti piti purkaa niin monesti että alkoi jo inhottaa. Oikein kun vauhdilla antoi mennä niin muutaman kerroksen jälkeen silmukat ei täsmänneet kuvion kanssa. Itseni tuntien en voi vaan lisätä edes yhtä silmukkaa joka puuttuu vaan se on purettava niin kauas taaksepäin että hävinnyt silmukka tulee vastaan.
Tämän mallin oli itselleni tulostanut jo heti silloin kun ohjeen kirjoittaja sen julkaisi eli noin puolitoista vuotta sitten. Tykkään niin tuollaisista kiemuroista vaikka se kierrettyjen silmukoiden neulominen hidasta onkin.
Lankana sama ihana Zeldan värjäämä lanka kuin yhdessä edellisessä myssyssä, (40g) jonka lahjoitin sitten Tyksin sytomyssykeräykseen kun oli omaan päähän liian tiukka. Tämä lanka on tosi riittoisaa kun jo toisen myssyn, (40g) neuloin samasta 100g:n vyyhdistä ja vielä on jäljellä 25g. Siis lankahan on 50% baby alpaca/25% silkki/25% pellava, juuri sopivaa lankaa semmoiseen väliaikakausimyssyyn. Resori neulottu 2½:n sukkapuikoilla ja ja muuten 3:n 40cm:n pyöröllä. Päättely tottakai sitten taas sukkapuikoilla.
Eilen kuin sain myssyn valmiiksi, niin heti laitoin päähän kun pyörällä olin liikenteessä. Harvoin joku onnistuu niinkuin tämä myssy. Tuntui heti omalta ja sopivalta päähän.

10 kommenttia:

 1. Kivoja kiemuroita ja lankakin on nätti!

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunis varsinkin tuosta päältä katsottuna.

  VastaaPoista
 3. Näyttää tosi kauniilta ja varmasti onkin, kun heti pääsi käyttöön.

  VastaaPoista
 4. Kaunis kuten nuo edellisen postauksen sukatkin. Minulla on vähän sama vika, että pitäisi tulla täydellistä jälkeä, Joskus kyllä jätän purkamatta, jos virhe on jäänyt kovin kauas, mutta enimmäkseen puran ja kerin.
  Oliko sinulla niitä punasävylankoja liikaa eli myytäväksi asti? Vihreä ei ole minun värini, mutta punainen aina.

  VastaaPoista
 5. Tällaisen kommentin laitoit mulle:

  Huomasin tuolla Taigalla-blogissa käydessäni että harmittelit Zeldan lankojen puuttumista. Minä voisin jostain vyyhdeistäni luopua kun tuli hamstrattua liikaa enkä ehdi kaikkia millään neuloa. On sekä huivilankaa että sitä ohuempaa sukkalankaa. Mun värit vaan tahtoo olla puna- ja vihreävoittoisia.

  22. syyskuuta 2015 klo 9.29

  Punasävyisistä sukkalangoista voisin olla kiinnostunut. S-posti on osakainen at gmail.com

  VastaaPoista
 6. Kylläpä on kaunis myssy. Tiedän tuon tunteen kun pitää purkaa, vaikkei sitä kukaan välttämättä huomaisikkaan, mutta itseä vaivaa. Tämä malli täytyykin laittaa muistiin.

  VastaaPoista
 7. Purkaminen on aika syvältä, mutta useimmiten se kannattaa.
  Kaunis malli tässä pipossa onkin ja väri peesaa sitä kivasti.

  VastaaPoista