tiistai 27. lokakuuta 2015

Punaista ja mustaa kukonaskelta

Kyllä siitä joskus on hyötyä tuosta että on monta erilaista aloitusta. Kinnasta, sukkaa, huivia... Mitäs sitten tehtäisiin kun ei vaan kulje. Vaihtamalla työn niin on hetkeksi mielenkiinto taattu. Vaikka löytyyhän niitä jo ammoin aloitettuja sukkia jotka eivät tahdo vaan valmistua. Eikä kyse ole siitä että olisi vaan yksi sukka valmiina ja pitäisi sille pari saada. Melkeinpä  neulon niin että teen ensi varren valmiiksi ja sitten aloitan toisen että kulkevat yhtämatkaa.
Nämä sukat joutuivat vähäksi aikaa huilipussiin kun on tuo Nallelankakin mulle vähän liian paksua. Tuntui ihan että tulivat ranteetkin kipeäksi näitä sukkia neuloessa. Lankahan on jo aika hyvin marinoitunut kun on näitä isoja keriä. Tämä sukkapari painaa 82g ja aloitin neulomisen 3:n puikoilla. Kantapään jälkeen kiilakavennusten alkaessa vaihdoin 3½:n puikkoihin kun tahtoo siinä kantapään kohdilla olla sellainen vika että kinnaa jalkaanlaittaessa. Vaikka äkkiä se vika menee ohi kun käytössä alkaa venymään. Itse henkilökohtaisesti en tykkää semmoisista sukista mitkä pyörii jaloissa heti uutena. Sitten ne vasta pyöriikin kun on vähän aikaa käyttänyt.

Mallikuviohan on tuttu eli kukonaskel. Tykkään siitä kun on helppo malli ja kuitenkin näyttävä. Tuo punainen lanka näyttää kerällä ja kantapäässäkin ihan pinkiltä mutta on oikeasti joulunpunaista.

8 kommenttia:

 1. Nätit kukonaskeleet! Minulla kun on vain yksi työ kerrallaan menossa, on vain painettava se valmiiksi, jos mielii aloittaa uuden.

  VastaaPoista
 2. Yksinkertaisella kuviolla saa nätin näyttävän pinnan. Värityskin on aikas raikas.

  VastaaPoista
 3. Suurensin kuvasi ja tunnistin, että olen joskus tätä kuviota tehnytkin. Raikkaat värit sukissa.

  VastaaPoista
 4. Kyllä on nätit sukat! En pitänyt aikaisemmin Nalle vahvuudesta, olen yleensä neulonut sukkia ohuemmasta langasta, mutta nyt on kahdetkin kesken. Mukavaa katsoa, kun edistyvät niin nopeasti.

  VastaaPoista
 5. Meillä myös tykätään sukista, jotka istuu kuin jalkaan tehty :) Ei minusta Nalle niin paksua ole, kun usein neulon seiskaveikkaakin.

  VastaaPoista
 6. Kauniit sukat. Nallesta olen samaa mieltä.
  Ihailin myös edellisessä postauksessa olevaa todella kaunista huivia.

  VastaaPoista