perjantai 23. lokakuuta 2015

Language of roses-huivi

Huh mikä urakka oli tämän huivin valmiiksi saattaminen. Olin englanninkielisen ohjeen tulostanut jo toista vuotta takaperin tuolta Ravelryn puolelta. Aika-ajoin ihastelin kuvaa ja katselin ohjetta mutta vaikealta näytti. Onneksi sitten eräs ystävällinen, saman huivin neulonut nainen suomensi mulle sen pääpiirteissään että pääsin alkuun.
En laittanut muistiin mutta joskus kesällä tämän aloitin. Tuohon sisemmän kukkakuvion alkuun tyssäsi ja laitoin huivin huilaamaan. Kun oli pari kuukautta ollut syrjässä, niin otin uudelleen työn alle ja niin se siitä kulki ihan hienosti loppuun asti.
Mallihan on Aino Haikalan suunnittelema Language of roses. Ohjeessa oli käytetty teeteen Elegant-lankaa jota minullakin oli kotona. Aloitin yhdellä 50g:n vyyhdillä ja pääsin tuohon ekan kukkakuvion alkuun kun loppui. Muistin että onhan minulla samaa lankaa lisääkin, yhdessä pitsipuserotekeleessä. Väri ihan sama mutta eri erää. Siitä eri eräisestä meni 30g ja eipä huomaa vaihtokohtaa.
Kevyt huivi tuli kun ei mennyt lankaa kuin 80g ja neuloin 3,5:n pyöröpuikolla. En tiedä miten tuo olisi pitänyt pingotella kun reunaruusut olivat pyöreitä. Laitoin nuppineuloilla alustaan kun olin ensin kastellut koko huivin märäksi. Pyyheliinojen välissä sitten kuivattelin yhden yön ajan. Kokoa tuli huimasti lisää, 75x135cm, siihen neulontamyttyrään verraten.
Väri on oikeasti semmoinen vadelmanpunainen kun kuvissa näyttää enemmän pinkiltä. En osaa tuolla kuvien muokkauksessa säädellä oikein mutta punainen mikä punainen. Tämä ikkunaa vasten otettu kuva on lähinnä oikeaa sävyä.

10 kommenttia:

 1. Suuritöinen, kaunis huivi ja sinun värikin.
  Minä en ole säädellyt kans värejä, ne kun helposti näyttää säätelyn jälkeen ihan luonnottomilta. Joskus rajaan taustalta lattiamattoa ym tarpeetonta pois :)

  VastaaPoista
 2. Hitsi miten kaunis huivi! On siinä ollut tikuttelemista. Elegant lanka on todella riittoisaa, siitä saa ihanan ilmavia huiveja.

  VastaaPoista
 3. Et taida jättää mitään työtä kesken? Tämäkin huivinteko muhi hetken ja onnistuminen oli taattua. Kaunis huvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä keskeneräisiä löytyy ihan liikaakin. Kun ei saa aikaiseksi että purkaisin pois. Semmoset tekeleet jotka on jo muutaman vuoden odottaneet valmistumistaan, joutavatkin tulla puretuiksi. Langat käytän sitten johonkin muuhun rojektiin.

   Poista